Nikki werd boven de kroeg geboren die ze nu runt

Door Allan Vos 8 maart 2019

Bar Club 188 werd onlangs uitgeroepen door de indebuurt lezers tot beste bruine kroeg van Den Haag in de Bruine Kroegen top 6. Reden dus om even een colaatje te doen met Nikki, die hier dagelijks achter de bar staat.

45 jaar geleden begonnen Nico en Petra een bar aan de Laan van Nieuw Oost Indië. Jaren later werd boven die bar Nikki Schenkeveld geboren. Inmiddels is ze de trotse (mede-)eigenaar van Bar Club 188. “Ik zeg nooit dat ik 30 ben hoor”, lacht Nikki als we op het terras van Bar Club 188 zitten. “Ik zeg altijd 29.1, dat klinkt stukken beter.” Sinds 12 jaar is Nikki mede-eigenaar van de bar van haar ouders.

“Mijn ouders hebben mij als kind altijd uit de kroeg proberen te houden, want het is geen plek voor kinderen. Maar toch was ik al jong toen ik als ‘Chef mosterd’ mee mocht lopen met mijn moeder wanneer ze met een kaasplankje rondging.

Als ‘Chef Mosterd’ ging ik al jong de kroeg rond

Niet veel later ging ik zelf met de kaasplank rond, dat ging over in het schenken van een biertje en nu ben ik dus mede-eigenaar. Het zit me gewoon in het bloed.” Nikki volgde de horecamanagement opleiding en liep een jaar stage in Rijswijk bij een eetcafé voordat ze weer in de familiekroeg ging werken.

Tekst gaat verder onder de foto.

“Er werden altijd wel darttournooitjes en poolwedstrijden georganiseerd, maar door de crisis was het toen wel rustiger in de bar. Ik begon meer en meer te organiseren en daardoor werd het stukken drukker en gezelliger. En dat is het nog steeds gelukkig.” Om de week vindt er in Bar Club 188 een evenement plaats. “Van een pubquiz tot carnaval en vooral onze paasviering moet je meemaken. Dan eten we oliebollen.”

Voetbal

Afgelopen week hing Nikki het vierde televisietoestel op. “We volgen hier alle sportwedstrijden, dus nu kunnen er gewoon vier verschillende aan. Maar het leukste is het als het Nederlands elftal speelt want dan krijgt de hele bar bij elk doelpunt een biertje. Een biertje kost bij mij trouwens maar €2,10 net als een colaatje. Ik vind het gezellig als mensen blijven eten dus dat kan hier ook. Ik sta zelf in de keuken en mijn moeder helpt vaak. Een broodje hamburger kost €3,80.

We zijn een dorpscafé in de grote stad

Eigenlijk zie ik ons als een dorpscafé in de grote stad. De meeste mensen kennen elkaar en zo niet dan zorgen we dat we je zo snel mogelijk leren kennen.” Samen met haar vader staat ze dagelijks achter de bar. “We horen hier gewoon. Ik heb in de afgelopen 3,5 jaar geen vakantie gehad en ben ook nooit ziek thuis gebleven, maar dat doe je gewoon als je zo van je werk houdt.”


Meer over Bar Club 188 ontdekken?

Bar Club 188 cafés

Nu open16:00 - 02:00

Laan van Nieuw Oost Indië 188, Den Haag

Bekijk meer:cafés

adv.