Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mionée verovert de wereld al knutselend vanuit huis en dit is hoe

Door Martine Wooning 6 maart 2020

Ik ontmoet Mionée Brouwer bij haar thuis. Hier heeft ze haar kapsalon én maakt ze de meest magische kinderkamer accessoires. “Gelukkig ben ik een onwijze huismuts en zo hoef ik me nooit thuis te vervelen.” lacht ze terwijl ze mijn jas ophangt. Hoe attent!

Mionée heeft al acht jaar een kapsalon aan huis. Ze doet dit met veel plezier, maar na de geboorte van haar zoontje Bowie wordt dat wat minder. “Met Bowie hadden we een paar lastige eerste jaren. In deze periode merkte ik dat mijn energie als gezellige kapster afnam.”

Magie

Doordat Bowie zo vaak naar het ziekenhuis moet voor zijn epilepsie komt er een soort oergevoel in Mionée naar boven. Ze wilt hem de mooiste kamer geven waar hij zich fijn en prettig voelt. Dus gaat ze aan de slag met magie, want magie doet kinderen stralen.

Freubelen

Behalve dat al dat gefreubel haar rust geeft en de kamer van Bowie elke dag een stukje voller wordt, begint het haar vrienden ook op te vallen en al snel worden daar de legendarische woorden gesproken: “Je zou er wat mee moeten doen.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Bowies kamer
Peter Pan
Tinkelbel
Mionée in haar werkkamer

Internationaal

Mionée wil haar knutsels wel commercialiseren, maar niet al teveel investeren. Etsy biedt haar een webwinkel en Instagram zorgt voor de marketing. En: Petit Bowie is geboren. Inmiddels is ze alweer een jaar online te vinden en de bestellingen zijn niet misselijk. Winkels uit Los Angeles, New York en Zuid Korea weten haar al te vinden!

Reacties

“Ik geniet elke dag nog van wat ik hier maak. Ik hoef er niet rijk mee te worden, maar ik doe wel wat ik leuk vind. Met tranen in mijn ogen lees ik soms de reacties van klanten. Hoe mijn regenboog een baken van hoop wordt voor een familie bijvoorbeeld, die ook een zoontje met epilepsie heeft.”

Toekomst

Mionées dromen zijn minder groot geworden dan in het begin, want wat blijkt? Ze houdt graag de touwtjes zelf in handen. “Ik ben nogal een perfectionist en heb er moeite mee om andere mensen te vertrouwen. Dus doe ik liever alles zelf.”

Ondanks dat ze het heerlijk vindt om te knutselen is ze wel bang voor copycats. Mensen die haar creaties na gaan maken. “Door mijn grotere bereik online kan je hier bijna op wachten.” Maar het weerhoudt haar niet om door te gaan.

“Ik mag de magie voor kinderkamers over de hele wereld maken, gelukkiger kan je mij niet krijgen!”

Benieuwd geworden naar Mionées magische kinderkamer-spullen? Kijk op haar Instagram of webshop

Lees ook:

Hoe kom je erop: deze winkels in Den Haag hebben een vreemde naam

Winkels hebben soms nogal ehm... aparte namen. Denk aan Yogaatielekker in Haarlem, tweedehandswinkel...

Nieuw in Den Haag: Lekker tweedehands shoppen voor je huisdier

Dat tweedehands en vintage het goed doen wisten we al, maar dat je gebruikte spullen nu ook voor je ...
marqt theresiastraat

Er komt een nieuwe Marqt in Den Haag: dit is waar en wanneer

We hebben nieuws: er komt een grote nieuwe Marqt in het voormalige pand van de ING-bank aan de There...

adv.