Milan van kantoorboekhandel Roda: ‘Ik was bijna gestopt’

Door Alice van der Laan 22 maart 2019

Kennen jullie de nieuwe kantoorboekhandel ‘Roda’ al? Sinds vijf maanden runt Milan Roda (32) samen met zijn verloofde Ouarda El Ousrouti (22) het statige boekpaleisje aan de Piet Heinstraat. De boekhandel betekent veel voor Milan. ”Het was een project met mijn vader, maar toen hij plots overleed wilde ik eigenlijk niet verder.”

Toch is de boekhandel er gekomen, en eerlijk is eerlijk, hij mag er zijn. We stappen binnen en merken gelijk de relaxte sfeer. Er staat fijne jazzmuziek op en we ruiken de geur van nieuw papier en vers gebrande koffie. Milan en Ouarda verwelkomen ons hartelijk en schenken een lekker bakkie in. ”Welkom bij Roda!”

Maak je vader trots

Milan heeft altijd al een eigen boekhandel willen hebben. Sinds zijn 17e werkte hij bij zijn oom, die een Bruna had op de Fahrenheitstraat. Vorig jaar ontdekte hij het pand aan de Piet Heinstraat en met de hulp van zijn vader kon zijn droom uitkomen. ”Het is dat mijn moeder zei dat ik door moest gaan toen hij plots overleed. ‘Maak je vader trots’, zei ze. En hier staan we.”

Lovestory

Milan en Ouarda zijn pas een jaar samen. ”Het werd ons van alle kanten afgeraden om deze zaak samen te runnen maar het gaat, tegen alle verwachtingen van anderen in, juist beter dan ooit. Ik had ook niet anders verwacht. Vanaf de eerste ontmoeting zijn wij onafscheidelijk.” Milan kon dan ook niet anders dan zijn liefje ten huwelijk te vragen. ”Ik heb haar ten huwelijk gevraagd op kerstavond. Het was een heel bijzonder moment.”

Passie

De winkel heeft een tijdschriftenwand van vijf meter, een groot aanbod boeken, een hoek met kantoormaterialen en een tafel vol cadeau-ideeën zoals mooie fotoboeken. Het is precies zoals Milan wilde. ”Er was nog geen kantoorboekhandel in de Piet Heinstraat en dat was een groot gemis. Een boekwinkel is het centrale punt van de wijk. De één komt er pakketjes ophalen of versturen, de ander is op zoek naar een goed boek en weer een ander komt voor een gezellig praatje. Het leeft, en dat vind ik er zo mooi aan.”

Lees óók:

Kim werkt als kleurspecialist: ‘Het is niet zomaar een tubetje dat je gebruikt bij het kleuren van haar’

Het luxe beautywarenhuis Lifestyle Salon The Hague huist al 5 jaar aan de chique Denneweg. De salon ...

Meer over Kantoorboekhandel Roda ontdekken?

Kantoorboekhandel Roda winkelen

Vandaag gesloten

Piet Heinstraat 116A, Den Haag

Bekijk meer:winkelen

adv.