Midden in de nacht een pandje kopen? Robert & Christiaan helpen je verder

Door Alice van der Laan 4 januari 2019

Het werk als horecamakelaar is héél wat anders dan het werk als woningmakelaar.”Soms worden we midden in de nacht gebeld voor een pand. Omdat mensen daar tijdens het uitgaan voorbij lopen.”

Robert van der Starre (52) en Christiaan Spoel (43) zijn Haagse horecamakelaars. ”We komen met iedereen in contact. Van het café op de hoek tot het Kürhaus.”

Succesfactor

In de afgelopen jaren hebben de twee een heleboel horecazaken zien komen en gaan. “Als je echt succes wilt hebben moet je bereid zijn keihard te werken”, vertelt Robert. ”Als je geen passie voor het vak hebt en niet elke dag in je zaak wilt staan kun je het schudden. Jij bent immers het gezicht van de zaak en mensen komen voor jou, vooral het eerste jaar.”

Onderschatten hoe zwaar het is

We krijgen steeds meer horeca in Den Haag maar niet alle zaken redden het eerste jaar. ”Mensen onderschatten hoe zwaar het is. Laatst werden we gebeld door een mevrouw met een leuk idee. Ze wilde een lunchroom openen met een vriendin en dan lekker op tijd naar huis voor de kids en maar vier dagen per week open. Zo werkt het gewoon niet, helaas.”

Klanten wegwijs maken

Als oud horeca-uitbaters kennen Robert en Christiaan de klappen van de zweep wel. Ze kunnen nieuwe horeca-eigenaren daardoor op meerdere vlakken helpen. ”Laatst werden we gebeld door iemand die een zaak had gekocht met een prachtige wijnkelder van 100 jaar oud. Vervolgens hoort hij van de gemeente dat er helemaal geen vergunning voor is, nádat hij het heeft gekocht. Die man was helemaal in paniek natuurlijk. Dan is het fijn als wij kunnen helpen.”

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals de zusjes van bbb healthboutique? Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Lees ook:

Rasentertainer Marvin: ‘Ik hoef niet zo nodig bekend te worden’

Presenteren, zingen en gastheer zijn, Marvin Verwijk (29) doet het allemaal. De vrolijke Hagenaar re...

Zó werd Floor zonder ervaring succesvol tassenontwerpster

Soms ontmoet je iemand, die zó enthousiast is, dat je bijna van baan zou willen switchen. Zo iemand ...

Meer over VDS Horeca ontdekken?

VDS Horeca makelaars

Nu openHele dag

Benoordenhoutseweg 23, Den Haag

Bekijk meer:makelaars

 

adv.