Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Michel van beachclub Indigo: ‘Vroeger sliepen we in de zaak en douchten we in de zee’

Door Alice van der Laan 19 juli 2019

Het altijd gezellige Beachclub Indigo bestaat 7,5 jaar! Tijd om even langs te gaan, want wij zijn erg benieuwd wat er allemaal gebeurd is de afgelopen jaren. Michel Varkevisser (33) vertelt ons er alles over: ‘Toen we begonnen hadden we geen geld voor de aankleding van de club. Dus reden we elke zondag urenlang door Den Haag. Op zoek naar de pareltjes tussen het grofvuil.’

We spreken af op een zonnige ochtend bij Beachclub Indigo. Er is veel personeel aanwezig maar die zien we nergens. Ze zijn namelijk (vrijwillig) de duinen aan het opruimen. Dat is tof! We gaan zitten aan een tafeltje en Michel vertelt zijn verhaal.

Het team van Indigo komt net terug van de ‘beach clean up’ | Beeld: indebuurt Den Haag

118 uur per week werken

”Ik weet nog dat ik met mijn nichtje Dunya Spaans, tot diep in de ochtend op het balkon zat te fantaseren over onze beachclub. We waren toen 18 jaar.” Zeven jaar later begon Michel samen met zijn nichtje en twee vrienden Beachclub Indigo. Het eerste jaar was er geen geld en al het ‘personeel’ bestond uit familie en vrienden. ”Het begin was zwaar. Wij waren de chefs, stonden achter de bar, verzorgden de bediening en deden zelfs de beveiliging tijdens feestjes. Wij deden alles en we maakten wel 118 uur per week.” Maar het sloopte de jonge eigenaren niet. ”We kregen er juist energie van”, vertelt Michel.

Één grote familie

Dat harde werken ging nog even zo door. De eerste drie jaar runden ze met 12 man de zaak. En dat schept een band. ”We waren, en zijn nog steeds één grote familie. Ook al werken er nu bijna geen familieleden meer. Vroeger gebeurde het wel eens dat we tot 3 uur s’ nachts aan het werk waren terwijl we om 9 uur ’s ochtends de deuren weer moesten openen. Dan sliepen we gewoon in de zaak, namen ’s ochtends een duik in de zee. En na een lekker gebakken eitje en verse jus gingen we weer aan de slag.”

Bij de feestjes van Indigo gaat het er altijd nét even anders aan toe | Beeld: Facebook Beachclub Indigo

Schutting in de fik

Tegenwoordig werkt er voldoende personeel waardoor Michel gerust een stapje terug kan nemen. Toch moet je scherp blijven als je een strandtent runt. ”Je weet nooit hoe een dag loopt. Ik heb wel eens per ongeluk de kolen op de verkeerde plek gezet waardoor de schutting in de brand vloog. En we hebben ook wel eens meegemaakt dat de waterdruk uitviel op een drukke dag. Toen moest iemand de hele dag emmers water uit de zee halen om de wc door te kunnen spoelen. Daar moet je wel tegen kunnen.”

Nog even doorgaan

Er is nog meer veranderd in de 7,5 jaar. Twee van de vier oprichters zijn horecazaken in de stad begonnen (Café Franklin en Walter Benedict), Dunya is naar Portugal verhuisd en Michel werkt nu samen met nieuwe zakenpartner Tom Commers. Michel is voorlopig niet van plan om te stoppen.

”Ik vind het zo tof om te zien hoe het concept wat ik destijds met mijn nichtje heb bedacht is geworden wat het is. Geen nachtclub, maar eens per maand een heel tof feest. Geen dikke DJ’s maar hele gave aankleding. En over all een hele relaxte sfeer, waarbij het team als één familie voelt en waar niet geschreeuwd of gescholden wordt. Ik houd dit zeker nog wel 10 jaar vol. Dit is een ontzettend mooi leven.”

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals de Sushimeisjes? Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Lees ook:

Anne is opruimcoach: ‘Ik heb wel eens twee boten onder de troep gevonden’

Voor een bomvol huis gevuld met oude meuk rennen de meeste mensen hard weg. Anne Edixhoven (26) niet...

Alex van avondwinkel Donna: ‘In Irak was ik juwelier’

Zodra de zon ondergaat springen in Den Haag de neonlichten van de avondwinkels aan. Zo óók die van a...

Meer over Beachclub Indigo ontdekken?

Beachclub Indigo strandtenten

Geopend09:00 - 01:00

Strandweg 65, Den Haag

Bekijk meer:strandtenten

adv.