Marjolijn over haar dansstudio: ‘Hier gaat het om lol hebben in dansen en ervan genieten!’

Door Martine Linnemeijer - Chambone 12 september 2017

Op haar 7e begon haar liefde voor dansen en op haar 15e startte ze al met lesgeven. Het dansvirus is er eigenlijk haar hele leven al geweest. Niet zo gek dat Marjolijn uiteindelijk haar eigen dans- en balletstudio wilde runnen. Met snoeihard werken kreeg ze het allemaal voor elkaar en ze is maar wat trots! Wij spraken haar over haar bedrijf en haar grote genietmomenten.

“Ik vond het heerlijk vroeger, had er plezier in en dat was het belangrijkste maar een echt talent was ik niet” vertelt Marjolijn van den Bergh over haar liefde voor dans. “Al snel mocht ik een paar uur lesgeven. Dat begon met jazzballet en daar kwam later tapdance, streetdance en klassiek ballet bij. Geweldig vond ik het!”. Om het lesgeven goed onder de knie te krijgen volgde Marjolijn diverse bijscholingscursussen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Ook behaalde ze diverse certificaten voor o.a. Streetdance en HipHop instructor en sinds kort is zij ook gecertificeerd in het geven van Gladiator Workouts.

Eigen dansstudio

Sinds 2008 is Marjolijn eigenaar van haar eigen dans- en balletstudio. Omdat het ledenaantal snel groeide, verhuisde ze in 2010 naar het oude postkantoor in het hartje van Loosduinen. Vol trots leidt ze ons rond door de danszalen, de grote kleedruimtes en een riante ‘woonkamer’ waar ouders lekker kunnen zitten en koffie drinken terwijl hun kind les heeft. “Het heeft daardoor ook een hele sociale functie, deze dansschool. Mensen komen in contact met elkaar en hebben heerlijke gesprekken. Genieten is dat. Dit is eigenlijk mijn tweede thuis en zo moet het ook voelen voor de ouders en de kinderen die hier komen.” aldus Marjolijn.

‘Alle kinderen zijn hier belangrijk, iedereen hoort erbij’

Haar danslessen zijn gericht op waar zij zelf als kind ook profijt van had, lol hebben in dansen en ervan genieten. “Bij mij vind je geen selectieteams of showgroepen. Alle kinderen zijn hier belangrijk, iedereen hoort erbij. Dik, dun, jong, oud, talent of geen talent. Het gaat om de passie en het plezier!”

Passie voor theater

Naast lesgeven, geniet Marjolijn vooral ook van het maken van shows. Het theater in! “De adrenaline die ik dan door mijn lijf voel stromen, de spanning bij de kinderen en bij mijzelf, het draaiboek, toewerken naar een mooi eindproduct. Wat is dat gaaf! Tijdens de finale ben ik altijd geëmotioneerd. We hebben het maar mooi geflikt met z’n allen. Daarna kan ik ook dagen heimwee hebben naar het theater. Ja, daar wil ik wel meer van, later als ik groot ben” zegt Marjolijn met een knipoog.

Naast haar drukke bestaan als eigenaar van Like2Dance en moeder zijn van een geweldige zoon, heeft Marjolijn ook nog tijd gevonden om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Avonturia De Vogelkelder. “Ik werk daar sinds kort als marketing medewerker, wat een gave kans. Ik vind het heerlijk om alles te leren en te ontdekken. Om als ondernemer mee te denken, maar dan bij het bedrijf van iemand anders. Het is een ontzettend inspirerende omgeving, alleen maar mensen daar die vanuit hun passie werken. Dat geeft me nog meer positieve energie!”


Meer over Dans- en Balletstudio Like2Dance ontdekken?

Dans- en Balletstudio Like2Dance dansscholen

Nu open09:00 - 22:00

Aaltje Noordewierstraat 405-A, Den Haag

Bekijk meer:dansscholen

adv.