Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Makelaars Bert en Gaby: ‘We worden in deze tijd gedwongen wat creatiever te zijn’

Aangeboden door Van den Akker NVM Makelaars 18 mei 2018

Sinds 1981 is Van den Akker NVM Makelaars gevestigd in de Reinkenstraat. Begonnen met Ans en Aad van den Akker die hun zaak 18 jaar geleden overdeden aan hun neef Gaby Ras en zijn compagnon Bert van Heck. 

Bert van Heck en Gaby Ras staan tevreden in het zonnetje voor hun pand in de Reinkenstraat waar Van den Akker NVM Makelaars is gevestigd. Het zijn  op dit moment rare tijden voor de twee makelaars. Maar de heren mopperen zeker niet. “Iedereen merkt dat de woningmarkt verandert”, zegt Gaby. “Vroeger waren er tien woningen waar iemand uit kon kiezen, nu nog maar vier. Er is simpelweg weinig aanbod en de woningen die er zijn, zijn in no-time verkocht.” Zijn collega beaamd dat “Inderdaad. “We hebben tijden gekend dat er 60 huizen in de etalage hingen en wij dan dachten ‘hoe gaan we dit doen? ‘, nu is dat wel anders.

Service

Gelukkig gaan beide heren al even mee in de makelaarswereld en veel van hun klanten komen bij hen terug voor de goede service. “Daarnaast krijgen we veel klanten via mond-tot-mond-reclame. Onze persoonlijke benadering in het verkoopproces wordt erg gewaardeerd. We bieden onze diensten alleen ‘full-service’ aan. Dat houdt in dat we vanaf het eerste gesprek tot aan de overdracht bij de notaris betrokken zijn en meegaan met de klant. Persoonlijk contact is essentieel in ons beroep. We hebben goede banden met onze collega makelaars en gaan graag met onze zoekers mee,” aldus Bert.

‘Makelaars moeten soms een beetje geluk hebben’

Bert en Gaby  vinden deze tijd ook wel spannend. Gaby: “We moeten zoeken naar nieuwe mogelijkheden. In de begintijd bereikten we veel mensen via onze nieuwsbrief. Hierin vertelden wij wie we zijn en welke huizen wij verkocht hadden.
Nu doen we veel op social media en heeft elk huis zijn eigen website. Maar ook gaan we de mensen weer via de brievenbus bereiken door middel van onze nieuwe flyer.”

Persoonlijk

Bert werkt vanaf 1993 in de makelaardij. Hij is getrouwd met Sheila en heeft twee kinderen. “Naast dit drukke bestaan golf ik erg graag. Dat doe ik op Golfclub Ockenburgh, waar we ook businesslid zijn. Verder ga ik twee keer per week naar de sportschool om een beetje fit te blijven.” Bert is geboren en getogen in Den Haag en heeft hier een grote familie- en vriendenkring waar hij graag tijd mee besteedt. Ook kijkt hij graag voetbal. “We sponsoren ook diverse voetbalverenigingen in Den Haag. Het is mooi als je iets voor zo’n vereniging kunt betekenen als bedrijf.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Bert van Heck

Collega Gaby is de neef van de oprichters van Van den Akker NVM Makelaars; Ans en Aad van den Akker. “In 1993 vroegen zij mij een paar maanden mee te draaien. Ik was op dat moment net afgestudeerd en zij kwamen handen tekort. Die paar maanden zijn inmiddels 25 jaar geworden.”
Gaby woont al jaren in Den Haag en is gehuwd met Mirelle. Ook hij is sportief maar dat uit zich in hardlopen en wielrennen. Hij beluistert graag muziek en bezoekt regelmatig concerten. “Mijn muziekpassie is de groep Marillion, maar als U2 in juni weer in Nederland is ben ik daar natuurlijk ook bij.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Gaby Ras

Goed doel

We hebben het geluk dat ons kantoor in zo’n mooie gewilde buurt zit,” zegt Bert, “Deze wijk is gebouwd rond 1900, typerend voor die tijd zijn de fraaie herenhuizen en aangelegde parken. Deze architectuur spreekt veel mensen aan.
De twee makelaars zijn dan ook erg verknocht aan Duinoord waar de Reinkenstraat onder valt en dragen deze buurt dan ook een warm hart toe. “Naast het kopen en verkopen van de huizen in de wijk willen we de buurt ook op een andere manier mooier maken. Daarom hebben wij ooit het ‘Van den Akker-Duinoord-Fonds opgericht.
Voor elke verkoop die wij doen, storten wij een bedrag in het fonds. Dit geld draagt bij aan het verfraaien van de wijk. Zo hebben wij al een donatie kunnen doen voor o.a. nieuwe speeltoestellen en de groenvoorzieningen, vertelt Bert.” “Maar mocht iemand nog een goede suggestie hebben voor de wijk, dan horen wij het graag,” lacht Gaby.


Meer over Van den Akker NVM Makelaars ontdekken?

Van den Akker NVM Makelaars makelaars

Op aanvraag

Reinkenstraat 72, Den Haag

Bekijk meer:makelaars

adv.