Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lissy runt al 16 jaar de buurtsnackbar en ze eet nog elke dag patat ‘Heerlijk’

Door Allan Vos 30 augustus 2019

Als 19-jarige nam Lissy Adam Boekholt (nu 35) de bekende snackbar De Jong Snacks aan de Erasmusweg over. Ze gaf er zelfs haar studie voor op en nu, 16,5 jaar later geniet ze nog elke dag van een patatje.

Lissy is extra blij op de ochtend dat we haar spreken. “Sinds gisteren is, na de herinrichting, de Erasmusweg bij ons voor de deur weer open”, zegt ze enthousiast. “De afgelopen tijd waren we dus wat moeilijk bereikbaar, maar de mensen kwamen gelukkig door de verbouwing heen nog steeds vanuit alle uithoeken van Den Haag naar de snackbar. Maar nu de weg weer open is, is het toch wat aantrekkelijker hoor.”

Ouderwetse snackbar

“Ik werk hier nu meer dan 16 jaar. Zo lang ben ik ook de eigenaar. Samen met mijn toenmalige vriendje nam ik de snackbar over. De Jong Snacks was toen al echt een begrip in Den Haag en dat is gelukkig gebleven. Het ging alleen wel na tien maanden uit met mijn vriendje, dus run ik de zaak verder zonder hem. Ik moest toen ook mijn studie opgeven, maar daar heb ik geen spijt van hoor.”

Dikke Kees

Lissy komt uit een horecafamilie en leerde het vak pas toen ze de snackbar overnam. “Ik heb er eigenlijk vrij weinig aan veranderd. Zoals de naam, die stond als een huis. Net als het menu. Never change a winning team toch? Ook de hamburgers die een eerdere werknemer, Kees genaamd, hier maakte staan nog steeds op het menu. Kees is een dikke man, dus de hamburgers staan nog steeds op de kaart als ‘Dikke Kees’ (Een broodje hamburger met kaas, ei, sla en sauzen).

Mensen komen echt speciaal voor die hamburger. We hebben namelijk een geheim kruidenrecept daarvoor. Net als voor de patat. We hebben lekker dikke patatten en die kosten maar €1,80. Ik vind het echt belangrijk als ouderwetse Haagse snackkiosk om er voor iedereen te zijn. We moeten voor iedereen betaalbaar zijn. Zeker in Moerwijk.”

Lekker divers

Door de jaren heen is de buurt flink veranderd, maar Lissy gaat lekker door. “Aanpassen met de snackbar is niet nodig, al gaan we wel met onze tijd mee natuurlijk. Links en rechts komen nieuwe zaakjes, maar een ouderwetse snackkiosk zie je bijna niet meer. En mensen rijden graag een stukje voor om, om hier een patatje of frikandel te halen. Ik eet ze zelf ook nog dagelijks. Heerlijk.”


Meer over De Jong Snacks Erasmusweg ontdekken?

De Jong Snacks Erasmusweg snackbars

Geopend12:00 - 22:00

Erasmusweg/hoek Loevesteinlaan, Den Haag

Bekijk meer:snackbars

Lees ook:

Let op: Deel 2 werkzaamheden Erasmusweg gaat van start

In maart zijn de werkzaamheden aan de Erasmusweg begonnen. Het eerste gedeelte is binnenkort, maanda...

Dit zijn volgens jullie de 8 beste snackbars van Den Haag

Een goeie zak patat, een lekker kroketje, kaassoufleetje of frikandel speciaal: jullie zijn er dol o...

Haagse student Pepijn doet mee aan het WK golfsurfen in Japan

Vanaf zijn 7e jaar ligt commerciële economie student Pepijn Tigges (23 jaar oud) in de zee voor de H...

(Video) De favorieten van Frank en Rogier: eten bij Angie’s kitchen

Frank en Rogier gaan in het programma 'Paleis voor een prikkie' langs de leukste winkeltjes voor gra...

adv.