Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Liane & Rick hadden nog nooit een dienblad vastgehouden: nu runnen ze een lunchroom

Door Alice van der Laan 26 juli 2019

Soms hoor je een verhaal, wat zo bijzonder is, dat je wel moet langsgaan. Dat hadden wij met het verhaal van Liane Dierckx (60) en Rick van Looy (25) van lunchroom Dierckx & Dierckx in Scheveningen. Door de plotselinge ziekte van dochter, runnen moeder en zoon nu de lunchroom. ”Ik ben binnenhuisarchitect en had nog wel verwacht ooit iets anders te gaan doen. Maar geen horeca”, vertelt Liane.

”Ik lust niet eens koffie en nou moest ik een barista cursus doen!” vertelt Liane lachend. Toen haar dochter vlak voor de opening van haar lunchroom (een droom die ze al jaren koesterde) ‘weg viel’ door haar ziekte namen moeder en broer het over. Moeder Liane was binnenhuisarchitect en broer Rick werkte als manager van een camping in het buitenland. De twee moesten in rap tempo de kneepjes van het vak leren maar het resultaat mag er zijn.

Verborgen plekje

Dierckx en Dierckx is makkelijk te vinden, als je een beetje doorzettingsvermogen hebt. Aan het einde van de Hellingweg, in de haven, zie je op een gegeven moment een lekker terras met grote picknicktafels. Op de kaart staan gerechten zoals een broodje Martino en een broodje Smos. Hé, dat zijn toch Antwerpse klassiekers? Klopt. De familie komt namelijk oorspronkelijk uit Antwerpen en moeder Liane zorgt er persoonlijk voor dat alle gerechten de Belgische touch mee krijgen (lees: lekker véél met een goede salade erbij 😉

Tijdens het interview komen de gasten binnen druppelen. Beeld: Indebuurt

De droom van haar dochter

Hoe is het zo gekomen? ”Mijn dochter had een goede baan. Op een dag zei ze, mam, ik wil een lunchroom. Ik zei toen tegen haar dat ze eerst ervaring moest op doen in de horeca en dat we daarna wel weer verder zouden praten. Drie jaar later zei ze nog steeds dat ze een eigen lunchroom wilde. Toen zijn we gaan zoeken naar een locatie.”

Toen ze deze locatie hadden gevonden en begonnen met inrichten ging het helaas steeds slechter met haar. Liane: ”Vlak voor de opening ‘viel mijn dochter weg’. Inmiddels is het niet meer waarschijnlijk dat zij nog in haar lunchroom kan meedraaien.” Gelukkig blijkt broer Rick een geboren horecatijger en runnen moeder en zoon de zaak met liefde.

Hoe nu verder?

Je kunt wel stellen dat lunchroom Dierckx en Dierckx een geheimpje in de Scheveningse haven is. Toch zit het dagelijks vol met buren, roeiers en ontzettend veel zeilers. Binnenkort stoppen met de zaak zit er dan ook niet in. Liane en Rick hebben zelfs uitgebreid met een ijssalon.

”Wij kunnen zo goed samenwerken, wij hebben eigenlijk geen woorden nodig. Alleen wil ik binnenkort wel een keertje met pensioen.” vertelt Liane. Er staat een vacature open voor dagelijks meedraaien in de lunchroom van 11.00 tot 15.00. Lijkt het je wat om de taken van Liane over te nemen? Kijk dan eens op hun Facebookpagina.

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Michael van cocktailbar Five Points? Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Lees ook:

Michel van beachclub Indigo: ‘Vroeger sliepen we in de zaak en douchten we in de zee’

Het altijd gezellige Beachclub Indigo bestaat 7,5 jaar! Tijd om even langs te gaan, want wij zijn er...

Dames van Florencia: ‘Mama gaat door tot ze erbij neervalt’

Wie komt er niet al van jongs af aan bij de iconische ijssalon in de Torenstraat? Florencia: De ijss...

Meer over Dierckx & Dierckx ontdekken?

Dierckx & Dierckx Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Hellingweg 274/278, Den Haag

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.