Kim werkt als kleurspecialist: ‘Het is niet zomaar een tubetje dat je gebruikt bij het kleuren van haar’

Door Allan Vos 15 maart 2019

Het luxe beautywarenhuis Lifestyle Salon The Hague huist al 5 jaar aan de chique Denneweg. De salon won afgelopen december de TINK award voor mooiste etalage en biedt steeds meer schoonheidsbehandelingen aan. Reden dus om een bakje koffie te doen met leidinggevende Kim.

Al 12,5 jaar werkt Kim Lieffering bij Lifestyle Salon The Hague. “Ik ben begonnen stagiaire toen ik een jonkie was van 16,” vertelt ze terwijl ze tegenover ons zit in een grote leren kappersstoel. “Ik ging één dag in de week naar school en werkte in Wateringen, maar ik wilde graag groeien een nieuwe uitdaging. Zo kwam ik op mijn 20ste bij Fred Nieuwenhuijzen op de Haagse Bluf te werken. Die salon heette toen FNDH Aveda Lifestyle Salon.”

Haarkleur

Kim begon als Junior Stylist. “Dat is het beginnersniveau in de kapperswereld”, legt Kim uit. “Maar iedereen krijgt hier zoveel training en extra cursussen dat je al snel doorstroomt. Zo werd ikzelf tot kleurspecialist geschoold bij Aveda. Het is niet zomaar een tubetje dat je gebruikt bij het kleuren van haar. We zijn gespecialiseerd in kleuringen en metamorfoses. We werken hier met 3 kleurspecialisten en er zijn er ook nog 2 in opleiding.”

Beauty

Bij Lifestyle Salon The Hague is niet alleen een kapsalon gevestigd, maar veel meer. “Je kunt bij ons niet alleen terecht voor je haar maar ook voor schoonheidsbehandelingen, vet bevriezen, IPL (laser-ontharing) en hand- en voetverzorging. We hebben maar liefst 5 behandelkamers, een eenpersoons hamman en een Turks stoombad, dus mensen komen echt voor een hele dag beauty naar ons toe.”

Milieubewust

Volgens Kim groeit het bedrijf van Fred Nieuwenhuyzen nog steeds, “Het pand is klaar voor de toekomst, want we draaien op zonne-energie en de Aveda-produkten zijn grotendeels organisch. Duurzaamheid is heel belangrijk. Fred is er trouwens nog elke dag, maar knipt niet meer. Maar met inmiddels 60 man personeel kunnen we de taken mooi verdelen. Iedereen kan groeien. Kijk naar mij; Ik begon als junior stylist en nu ben ik leidinggevende”.


Meer over LifeStyle Salon The Hague ontdekken?

LifeStyle Salon The Hague kappers

Nu open09:00 - 18:00

Denneweg 56, Den Haag

Bekijk meer:kappers

adv.