Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jurriaan runt een restaurant in het Kurhaus: ‘Het is bij ons vooral Limburgs gezellig’

Aangeboden door ‘t Zusje Kurhaus 2 oktober 2020

Wat doe je als het weer guurder wordt en de avonden langer? Juist, jezelf extra verwennen. Uit eten gaan doet wonderen voor je humeur, zeker als dat in het prachtige Kurhaus is. Want dat is waar ’t Zusje Kurhaus is gevestigd, het restaurant dat beroemd is om zijn Bourgondische gezelligheid (en bijbehorend lekker eten). Eigenaar Jurriaan van Berne vertelt trots over de nieuwe herfstige menukaart. “Wij halen de Limburgse gezelligheid gewoon naar Scheveningen.”

Het was als rasechte Limburger best wel even wennen op Scheveningen, vertelt Jurriaan. “Maar ik heb het ontzettend naar mijn zin in Den Haag en al een hoop vrienden gemaakt. In zo’n pracht locatie als het Kurhaus mijn restaurant runnen is fantastisch.”

Gezelligheid en lekker eten

Vergis je niet: ’t Zusje Kurhaus heeft in Limburg, Brabant en inmiddels ook daarbuiten een uitstekende naam. Verspreid over het land heeft de formule maar liefst 29 vestigingen, en dat is niet voor niets. Jurriaan: “Het Bourgondische karakter slaat overal aan. Het zuiden staat bekend om zijn gezelligheid, en lekker eten is daar een belangrijk onderdeel van. Limburgers die een dagje in de badplaats doorbrengen komen speciaal naar ons restaurant, omdat ze wéten dat het hier altijd gezellig is.” En niet duur, bij ’t Zusje Kurhaus kun je genieten van een avondvullend menu voor €31,80!

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: 't Zusje Kurhaus
Foto: 't Zusje Kurhaus
Foto: Kurhaus
Foto: 't Zusje Kurhaus

Hoog en droog

De zomer is ondanks de corona-situatie geen slechte geweest voor Jurriaan en zijn collega’s. Want ook steeds meer locals weten ’t Zusje te vinden. Bourgondisch avondvullend genieten voor een betaalbare prijs slaat overduidelijk ook aan op Hagenezen:).

Het weer wordt dan wel slechter, maar des te gezelliger is het om gemoedelijk van een intiem diner te genieten, denkt Jurriaan. “Je zit hier hoog en droog, je kunt even alles om je heen vergeten. Uiteraard hebben wij zorgvuldige maatregelen getroffen in ons restaurant om ons netjes aan de RIVM-richtlijnen te houden: het is veilig, maar vooral heel gezellig bij ’t Zusje.”

Nieuw herfstig menu

Sinds 21 september heeft het restaurant een nieuwe menukaart. “We wisselen de kaart zo’n vier keer per jaar”, zegt Jurriaan. “Ditmaal hebben we gekozen voor een meer herfstachtige insteek, met wat rijkere smaken en meer wild op de kaart.”

Denk aan gerechten als een heerlijke uiensoep met een krokantje van filodeeg en kaas, of een hertenbiefstuk met aardpeer-pastinaak gratin en veenbessensaus. Of ga voor een Mexicaanse varkenssteak in spek gerold, met tortillachips en cheddarkaassaus. Vooral lekker na een stevige strandwandeling :). Ook de vegetarische kaart is vernieuwd.

Jurriaan: “We hebben ook een aantal bijzondere drankenspecials toegevoegd. Zo hebben we twee alcoholvrije speciaalbiertjes; de Maisels Weisse Alkoholfrei en de Jopen Mooie Nel Non IPA.” Je kunt zelfs kiezen voor een alcoholvrije Gin Tonic: de Sir James Gin Tonic.

IJsthee met een twist

“Extra leuk is onze huisgemaakte verse IJsthee van Twisttea”, vertelt Jurriaan. Die zijn er in twee heerlijke smaken: peer met papaja en citroen met mint. “Dit zijn speciale verse theekruiden die heet geserveerd worden in een apart kannetje, in combinatie met een chique glas tot de rand gevuld met ijs, sinaasappel en citroen. Even in laten trekken, en dan de hete thee in het luxe ijsglas schenken voor smakelijke, frisse ijsthee zonder toegevoegde kleur- en smaakstoffen.”

Wil je ook een avondje Limburgs genieten bij Jurriaan in het Kurhaus? Reserveren doe je via 0900-98753 of klik op de button hieronder.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door ‘t Zusje Kurhaus. Meer over ‘t Zusje Kurhaus ontdekken?

‘t Zusje Kurhaus cocktailbars

Geopend17:30 - 22:30

Geyvers Deynootplein 30, Den Haag

Bekijk meer:cocktailbars

adv.