Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het nieuwe winkelen: zo gaan deze Haagse ondernemers om met de coronacrisis

Aangeboden door Winkelcentrum Dierenselaan – Apeldoornselaan 25 juli 2020

Winkelen ziet er deze zomer een tikkie anders uit door de coronacrisis. Maar hoe is deze periode voor de winkeliers? Hoe hebben zij de coronacrisis beleefd, hoe staan ze er nu voor en wat voor aanpassingen hebben ze gedaan in de winkel? Tijd voor een bezoekje aan Winkelgebied Dierenselaan-Apeldoornselaan, om te praten met een aantal ondernemers die al decennialang meedraaien. 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Grijspaardt Lijsten

Henk & Loekie Grijspaardt van Grijspaardt Lijsten

Hel stel Henk en Loekie Grijspaardt werkt sinds 1985 met veel plezier in hun lijstenwinkel. ”We hebben een uitgebreide collectie lijsten, bij ons vind je wat je elders niet vindt.” Het stel draait al een flinke tijd mee, en laat zich niet zo snel afschrikken door een crisis.

Gesloten deuren

De eerste weken van de coronacrisis was Grijspaardt Lijsten dicht: “We moesten echt onze draai vinden. Onze klanten moeten vaak over de toonbank hangen om hun werk te laten zien, en we hadden nog geen ‘kuchschermen’. We vonden het een te groot risico om open te blijven, dus hebben we onze deuren maar helemaal gesloten.”

Maar thuiszitten is niets voor Henk en Loekie, dus na ongeveer een maand gingen ze langzaamaan steeds meer dagen open. “We zijn nu drie dagen per week open, en hebben allerlei aanpassingen in de winkel gedaan. We willen binnenkort vier dagen per week open, maar daar wachten we nog even mee. Wij zijn ook de jongsten niet meer, dus we vinden het wel prima zo.”


Meer over Grijspaardt Lijsten ontdekken?

Grijspaardt Lijsten winkelen

Geopend09:00 - 17:30

Zuiderparklaan 214 , Den Haag

Bekijk meer:winkelen

Roelant van MBT-Store

Eigenaar Roeland van Deursen – MBT-Store

Ook Roelant van Deursen van de MBT-Store is blij dat de zaken langzaam weer ‘normaal’ worden (met een knipoog). In zijn winkel vind je verschillende soorten schoenen, hardloopschoenen en sandalen met een bijzondere zoolconstructie. De producten ontlasten je gewrichten zodat lopen altijd fijn is.

Roelant: ”Mijn vader startte in 2000 met de verkoop van MBT schoenen in zijn apotheek aan de Apeldoornselaan. Hij ontdekte het merk na een tip van een assistente en kocht een paar MBT schoenen voor haar om te proberen. Ze voelde direct dat ze met deze schoenen haar staande beroep beter kon uitoefenen. Zo is het begonnen. In 2015 heb ik ons assortiment nog verder uitgebreid met het Zwitserse schoenenmerk Joya.”

Aanpassingen

Toen de coronacrisis uitbrak zat Roelant wel even met de handen in het haar. Hoe ga je persoonlijk advies geven en toch afstand houden? Want juist het contact is heel belangrijk in de MBT-Store: des te belangrijker zijn de aanpassingen in de winkel om alles coronaproof te maken.

Na een aantal rustige weken kan Roelant weer opgelucht ademhalen. De winkel is in die rustige weken helemaal aangepast, van kuchschermen bij de kassa tot desinfecterende handgel op de vloer. De nieuwe werkwijze bevalt prima: “Schoenen passen kan hier helemaal veilig. Daar hebben we de afgelopen tijd alles aan gedaan.”


Meer over MBT-store ontdekken?

MBT-store schoenenwinkels

Geopend10:00 - 13:00

Zuiderparklaan 216, Den Haag

Bekijk meer:schoenenwinkels

A.J. Sports

Eigenaar Frits Lubout van A.J. Sports

 A.J. Sports is gestart in 1945 door Anton en Johannes (AJ) aan het Westeinde en in 1967 voortgezet op de Dierenselaan. Inmiddels verkoopt de winkel een breed assortiment aan zaal- en veldsportartikelen, waar eigenaar Frits Lubout elke dag met plezier naar toe gaat. De coronacrisis gooide even roet in het eten, en (zoals elke ondernemer) baalde Frits als een stekker.

Maar bij de pakken neerzitten is niets voor deze ondernemer, en wekenlang richtte hij zich samen met zijn collega’s op het coronaproof maken van de winkel.

Coronamaatregelen

Frits: “Om alles volgens de richtlijnen van het RIVM te laten verlopen hebben wij  diverse maatregelen genomen. Een groot bord met alle regels staat prominent bij de ingang van de zaak. Het personeel let op of de 1.5 meter maatregel wordt nageleefd en spreekt klanten aan als dat nodig is. Bij een maximum van 12 personen in de winkel wordt nieuwe klanten gevraagd om buiten te wachten.”

Tot nu toe verloopt het prima, en Frits is blij dat de winkel weer bijna als vanouds draait. “Maar ik let altijd op, of mijn personeel goed hun handen wast bijvoorbeeld.”


Meer over A.J. Sports ontdekken?

A.J. Sports sportwinkels

Geopend09:00 - 17:30

Dierenselaan 47, Den Haag

Bekijk meer:sportwinkels

Winkelgebied Apeldoornselaan/ Dierenselaan

Even niks te doen? Ga dan eens gezellig langs het winkelgebied en laat je verrassen door de mix aan winkels.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Winkelcentrum Dierenselaan – Apeldoornselaan. Meer over Winkelcentrum Dierenselaan – Apeldoornselaan ontdekken?

Winkelcentrum Dierenselaan – Apeldoornselaan winkelen

Dierenselaan 47, Den Haag

Bekijk meer:winkelen
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.