Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op stap met Bakkie: ‘Hé dat zijn de zusjes van die lekkere koffie’

Door Joyce Hoogland 16 oktober 2020

Lizzie (20) en Quinnie (22) Tseng hadden begin dit jaar wilde plannen: “Ik was op rondreis en mijn zus Quinnie wilde naar Spanje om inspiratie op te doen voor haar eigen restaurant.” Corona gooide roet in het eten en Lizzie moest vanuit Nieuw Zeeland gelijk naar huis. “We willen laten zien dat uit iets slechts, ook iets goeds kan voortkomen.” Want het stel bleef niet lang stilzitten.

“Ik heb een koksopleiding gevolgd. Had in maart net mijn baan opgezegd om een eigen tapasrestaurant in Den Haag te openen. Nog één tripje naar Spanje. Twee dagen voor vertrek heb ik de reis moeten annuleren”, zegt Quinnie. De twee meiden kwamen thuis op de bank te zitten. “We zagen het niet zitten om een uitkering aan te vragen, we wilden nog niet opgeven”. Om het hoofd leeg te maken gingen ze regelmatig aan de wandel, met een thermoskan vol koffie…. en toen hadden ze een idee!💡

Proeven

Lizzie een Quinnie rijden inmiddels al twee maanden rond met hun koffie-bakfiets onder de naam Bakkie. “Het ziet er leuk uit, maar we pakken het heel serieus aan. We willen dat mensen zeggen ‘hé dat zijn de zusjes van die lekkere koffie”. Gelukkig hadden ze alle tijd voor een uitgebreid marktonderzoek.

“We gingen op zoek naar goede koffie en dat was niet makkelijk want we zijn heel kieskeurig.” Uiteindelijk kwamen ze uit bij Tiktak bonen, fair trade en biologisch. “We zijn naar de leverancier gegaan voor een proeverij om daar de, voor ons beste smaak te halen. Vervolgens moesten we nog uitzoeken hoe we de beste koffie maken. Na een hele dag waren we misselijk en stuiterden we van de cafeïne maar het is ons wel gelukt!”

Koffiekraam

Voordat de werkdag begint malen Lizzie en Quinnie zelf de bonen. “De koffie van de dag ervoor gaat bij mijn moeder in de pot, die is niet zo kieskeurig.” Vervolgens fietsen ze naar de bosjes van Pex of Poot.

Tekst gaat verder onder de video

Niet alleen goede koffie is belangrijk, ook duurzaamheid. Daarom gaan ze bijvoorbeeld op de fiets en gebruiken zo min mogelijk plastic. “Ook wilden we geen stroom gebruiken, dus hebben we een hand-espresso apparaat gevonden en uitgevogeld hoe we daarmee de lekkerste koffie kunnen maken. Quinnie telt echt de seconden van persen: 24, en dan heb je de perfecte balans tussen zuur en bitter.”

Nu de horeca weer gesloten is zullen de meiden het vast drukker krijgen. “Dit idee is echt tijdens deze coronacrisis bedacht en dus helemaal coronaproof. Zodra het leven weer ‘normaal’ is gaan wij ook verder met onze andere plannen.”

Lees ook:

Dawit en Dorinde hebben een koffiezaakje met échte Ethiopische koffie geopend

Het Noordeinde verandert langzamerhand weer in de gezellige winkelstraat die we een tijdje moesten m...

‘Een verademing’: dit zeggen anderen over de trainingen van de Bakfiets Gym

Bij de Bakfiets Gym zie je misschien een hele grote bakfiets voor je, zo groot als een sportschool. ...

Zo overwint Canterbury Tales de coronacrisis: een Bakesale en bezorgen met de bakfiets

Elise de Vuijst van brunchroom Canterbury Tales zat net in Schotland toen ze hoorde dat ze dicht moe...


Meer over Bakkie ontdekken?

adv.