Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Genieten ‘La Dolce Vita stijl’ kan bij Marco van La Fenice

Aangeboden door La Fenice 20 oktober 2017

De Denneweg wordt steeds leuker en met de komst van La Fenice een maand geleden, is er een klein stukje Italië bijgekomen. Eigenaar Marco brengt meer dan alleen pasta en pizza, hij laat ons kennismaken met de Italiaanse levensstijl en de echte Venetiaanse keuken. Vrolijkheid, passie en genieten. Dat staat bij hem altijd voorop.

In vergelijking met het nuchtere karakter van de Nederlanders worden Italianen gezien als echte levensgenieters. Heerlijk eten, niet te moeilijk doen, kortom: la dolce vita. In plaats van de van thuis meegenomen bammetjes achter de computer op te eten, nemen Italianen de tijd voor hun lunch. Ze genieten tijden hun pauze van een heerlijk bord pasta waarbij een glas wijn natuurlijk niet mag ontbreken. Zo kunnen ze er ’s middags weer met volle energie tegenaan. Marco van La Fenice wil de inwoners van Den Haag graag de kunst van het Italiaanse genieten overbrengen. “Ik heb zeer bewust een jong en dynamische team gekozen, omdat zij net als ik de liefde voor héérlijke en eerlijke gerechten delen. Eten zoals mijn oma het vroeger maakte! Genieten met je geliefde van een romantisch diner of met zakenrelaties van een heerlijke business lunch. Kom maar bij ons zitten en je geniet zoals wij Italianen dat ook zo graag doen.”

‘Samen met mijn team wil ik de liefde voor héérlijke en eerlijke gerechten overbrengen. Eten zoals mijn oma het vroeger maakte!’

Geboortestreek Veneto

“Behalve prachtige steden als Venetië en Verona heeft mijn geboortestreek Veneto nog zoveel meer te bieden” vertelt Marco enthousiast. “Vooral de eet- en wijncultuur is geweldig. Door de bergen en de eindeloze Povlakte komen hier de mooiste gerechten vandaan. En dat stukje Italië breng ik naar de Denneweg.” Als we naar de kaart kijken, is die echt anders dan de standaard pizza’s en pasta’s. Natuurlijk heeft hij ze ook, mensen vragen erom, maar hij probeert zijn gasten ook uit te dagen met gourmet pizza’s en prachtige culinaire Italiaanse klassiekers. Wat dacht je van een pizza bianca met kappertjes en gerookte zwaardvis? “Je weet niet wat je proeft!” zegt Marco met een big smile.

Passie voor eten

“Vorige week hadden we een heerlijke aperativo in de herfstzon op ons terras. Met een jazzbandje, heerlijke wijn en allemaal lekkere hapjes. Dat is wat we ook doen in Italië. Tijdens het borrelen nemen we de tijd om te bespreken wat er die dag is gebeurd en wat de plannen zijn voor het avondeten.” En alsof we ook echt op een terras in Italië zaten, kwam er tijdens ons gesprek steeds even iemand gedag zeggen of Marco een knuffel geven. Deze lieve, ietwat verlegen, Italiaan heeft zijn Little Italy gecreëerd op de Denneweg. “In Nederland zie ik veel mensen gehaast zijn, tijdens hun werkdag en zelfs nog daarna. Maar in Italië begint het leven eigenlijk pas na de werkdag,” vertelt Marco. “Samenzijn en koken met een passie voor heerlijk eten en goede wijn. En die passie neem ik iedere dag mee in de keuken. Om voor mijn gasten een klein beetje Italiaanse zon in hun dag te brengen.”

Foto: La Fenice

Meer over La Fenice ontdekken?

La Fenice italiaanse restaurants

Gesloten11:00 - 23:00

Denneweg 59A, Den Haag

Bekijk meer:italiaanse restaurants
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.