Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Elke trotse Hagenees draagt een t-shirt van High & MightTee

Door Joyce Hoogland 29 juni 2018

Ex-nachtburgemeester René Bom, tv-presentator Manuel Venderbos, stand-upcomedian Howard Komproe, zanger Frans Bauer en nog veel meer mensen zijn fan van de Haagse t-shirts van Thony: “Met deze shirts kunnen Hagenezen en liefhebbers van de stad, zoals toeristen en expats, laten zien dat ze trots zijn op Den Haag.”

Je hebt ze vast wel eens gezien: T-shirts en sweaters met daarop de Haagse skyline, 070, ‘Piet patat bakt ze plat’ etc. Wij zijn erg benieuwd naar het brein achter deze gave shirts en hebben daarom afgesproken met Thony.

We ontmoeten de designer bij drukkerij The Oven op de Binckhorst. “De eigenaar van The Oven denkt goed mee over bijvoorbeeld druktechniek en textielsoorten. Daarbij kunnen we zelfs T-shirts per stuk bestellen én werken zij met milieuvriendelijk inkt. Echt een aanrader.”

Den Haag

Thony en Melanie – zeg maar Mel- zijn zes jaar geleden begonnen met het t-shirtbedrijf High & MighTee. In die tijd zag je, ook in Den Haag, allemaal toeristenshirts met Amsterdam daarop. Ik vond het toen tijd om échte Haagse designs te maken”, aldus Thony. Hij is de creatieveling van het stel en Mel regelt alles achter de schermen zoals de financiën.

Lees verder onder de foto’s…

Haagse t-shirts van High & MighTee
Haagse t-shirts van High & MighTee
Haagse t-shirts van High & MighTee
Haagse t-shirts van High & MighTee
Haagse t-shirts van High & MighTee
Haagse t-shirts van High & MighTee

Thony ontwerpt niet alleen Haagse shirts maar ook Molukse, Surinaamse en indo logo’s, leuke quotes en hij heeft een zogenoemde Kantjeboord lijn. “Ik ben meer dan een t-shirt designer. Wij zijn eigenlijk een platform voor kunstenaars en labels, want ik help graag anderen om iets voor hun te ontwerpen. Op dit moment zijn we samen met Noorway bezig. Zij maakt als eindejaars opdracht voor de kunstacademie hele gave shirts ”, legt Thony uit. “Wij helpen liever andere kunstenaars dan dat we concurrenten van elkaar zijn. Iedereen heeft zijn of haar talent en samen kunnen we alles”, vult Mel haar man aan.

Te koop

Je wordt nog niet doodgegooid met de Haagse en Kantjeboord shirts. ‘Gelukkig niet’ zal je zeggen, want zo bijzonder is het niet meer als iedereen er al mee loopt. Maar toch vinden wij het wel leuk om een shirtje te kunnen scoren. “Ik draag altijd mijn designs en wordt dan ook regelmatig door mensen aangehouden met de vraag waar ze zo’n shirt kunnen kopen. Ook René Bom maakt goede reclame voor ons. Hij heeft er zelfs een aan Frans Brauer gegeven toen die hier optrad”, zegt Thony trots.

De shirts en ook petjes en fietskratjes zijn in ieder geval via de webshop van High & MightTee te koop, in een paar winkels , bij het Haags Hiphop centrum en tijdens festivals zoals het Bier en Braad Festival op de Binckhorst. Verder is de ondernemer bezig met een samenwerking met het VVV kantoor zodat de shirts in het Atrium verkocht worden en aan het Noordeinde komen ze te hangen in een toeristenwinkel.

Wat de shirts kosten? “Ze zijn niet goedkoop. Rond de 30 euro. Maar dan heb je wel een shirt van kwaliteit. Wij werken namelijk alleen met organisch materiaal en we zijn erg milieubewust. Daarbij kun je deze shirts gewoon vaak in de was gooien en ze blijven gewoon mooi.”Meer over High&MighTEE ontdekken?

High&MighTEE

winkelen

Bekijk meer:winkelen

adv.