Duco & Jeffrey van LEEF Tapas: ‘Wij waren de eerste strandtent met tapas’

Aangeboden door Leef Tapas 22 november 2018

Het feit dat je als kind al goed met elkaar kunt samenwerken, kan het voorteken zijn van een goede zakelijke samenwerking. Het is het verhaal van de neefjes: Duco Rob (36 jaar) en Jeffrey Nieuwenhuize (32 jaar). De twee spelen nu niet meer samen met blokken, maar runnen vier goedlopende horecazaken: LEEF Tapas.

Dat je zoveel samenwerkt betekent dat je elkaar soms wel kan vermoorden! Zegt Jeffrey met een knipoog. Dat is helemaal niet gek, want vanaf hun 16e werken Jeffrey en Duco al samen. ”Het begon op Kijkduin. We hebben daar bij elke horecazaak gewerkt.”

La Cubanita: maar dan beter

We spreken af met Duco en Jeffrey in hartje Den Haag, in hun tweede filiaal. Sinds het openen van de LEEF Tapas strandtent zijn er drie filialen bijgekomen: Delft, Nootdorp en Den Haag centrum. De twee zijn gezellig aan het kletsen en er hangt een gemoedelijke sfeer. Ze zien elkaar niet zoveel, maar dat is ook niet gek met vier horecazaken. Jeffrey: ”We zijn blij met het concept en op deze manier zouden we nog meer kunnen groeien. Het zou gaaf zijn als we een soort La Cubanita zouden worden, alleen dan beter.”

Keten op Kijkduin

Vanaf hun zestiende waren Jeffrey en Duco dag en nacht op Kijkduin te vinden. ”Wij hoorden bij het meubilair van Kijkduin en we hebben de meest gave tijd beleefd daar.” Voor Duco stopte het avontuur toen hij besloot een ICT studie te volgen, voor Jeffrey was het nog maar het begin. ”Het was voor mij zeker: Ik wilde mijn eigen horecazaak en sindsdien heeft mijn leven in het teken gestaan alles op dat vlak te leren. Ik heb overal gestaan, zelfs als afwasser, en als het te druk is in onze zaken sta ik soms nog steeds tot 01.00 uur ’s nachts af te wassen.”

LEEF tapas

Jeffrey: ”Toen ik zes jaar geleden hoorde van een strandtent die te koop stond ging het snel. Ik belde Duco op met mijn plan en binnen vijf dagen was de strandtent van ons. Dat werd het eerste LEEF Tapas filiaal. We beslissen sindsdien alles samen, Duco vanaf de achtergrond en ik operationeel.”

Hippe tapas

Toen Jeffrey en Duco de strandtent kochten was het al snel duidelijk wat het moest worden. Een shared dining concept, tapas en vooral: goed eten.  Duco: ”Dan denk je: tapas, wat is daar nog bijzonder aan? Maar zes jaar geleden was het een super hip, vernieuwend concept. Wij waren toen nog de enige strandtent waar je tapas kon eten.”

Zon, zee, strand en heel hard werken

Jeffrey ziet er in de winter een stuk beter uit dan in de zomer. Vooral met zo’n drukke zomer als vorig jaar, heb je bijna geen vrije tijd. ”Veel mensen vragen of we nu miljonair zijn. Dat zijn we niet hoor! (haha). Het was een heerlijke zomer, maar je hebt dan weinig tijd om te rusten. De rustmomentjes die ik had waren ’s avonds. Waar ik na het werken, tijdens zonsondergang naar een andere strandtent vaarde op mijn supboard, waar een koud biertje voor mij klaarstond. Er zijn niet veel mensen die zo hun werkdag kunnen afsluiten.”

Lees ook:

Leef Tapas Den Haag

WOW! Hier kan je alle broodjes eten die je maar wilt

Bekend probleem: je bent in een restaurant maar je kan niet kiezen! Met zoveel lekkers op de kaart w...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Leef Tapas Meer over Leef Tapas ontdekken?

Leef Tapas tapas restaurants

Nu gesloten12:00 - 23:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Lange Houtstraat 25, Den Haag

Bekijk meer:tapas restaurants

adv.