Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Sushimeisjes: ‘We waren bang dat het te druk zou worden’

Door Alice van der Laan 7 juni 2019

Vriendinnen Nicole Dessing (27) en Lisa Sassen (27) gaan liever in de weer met rijstrollen en gedroogde zeewier dan dat ze het licht uitdoen in de disco. En dat harde werken is niet voor niks geweest. Inmiddels kent iedereen de sushi van de ‘De Sushimeisjes‘. Wij gingen langs om de meisjes beter te leren kennen.

Nicole en Lisa hebben twee goedlopende sushi restaurants in Den Haag (Prins Hendrikstraat & Valkenboskade). En dat succes is allemaal ontstaan in een mini-keuken van vier m2 in de kapperszaak van Lisa’s moeder.

Rijstkokertje

Nicole en Lisa kennen elkaar van het Segbroek College en zijn al 13 jaar bff’s. Door toeval (of geluk?!) kwam Lisa tijdens haar studie in de keuken van restaurant Wicked Wines terecht. Ze mocht de sushi draaien terwijl ze eigenlijk de bediening in wilde. Lisa leerde het sushi draaien aan Nicole en samen stonden ze ‘voor de leuk’, in de keuken van de kapperszaak van Lisa’s moeder. Ze investeerden beiden € 700,- aan ”een rijstkokertje enzo” en het werd zo druk dat ze het bijna niet meer aankonden.

Tekst gaat door na foto >

Lisa en Nicole verzorgen de catering in kapsalon Haagsche Kopjes. | Beeld: Facebook Sushimeisjes

Klein beginnen

Lisa vertelt: ”In die kleine keuken hebben we ons aangemeld bij de bezorgservice Thuisbezorgd. Dat was hartstikke illegaal natuurlijk.” De meiden schrokken van hoe goed het aansloeg. ”We dachten: wow, hier is veel vraag naar! We kregen heel veel bestellingen binnen en die moesten we allemaal klaar maken in een ruimte van 4 m2.”

‘We waren bang dat het te druk zou worden’

Toen Nicole klaar was met haar studie antropologie hebben de meiden zichzelf gelijk een grotere ruimte aangemeten: hun eerste restaurant op de Prins Hendrikstraat. ”Veel mensen vroegen of we het spannend vonden om een restaurant te openen. Dat was wel grappig. Wij waren namelijk niet bang om een restaurant te openen maar bang dat het te druk zou worden.”

Tekst gaat door na foto >

De Sushimeisjes | Beeld: indebuurt Den Haag

Rollen, hollen en doorgaan

En druk werd het. ”We waren constant aan het werk, ons sociale leven schoof naar de achtergrond. We gingen ten onder aan ons eigen succes, zei een gast in het restaurant. Toen we bijna overspannen waren zijn we meer dingen uit handen gaan geven. Dat was iets wat we moesten leren. Wij hoeven de zaak niet altijd te openen en te sluiten, dat kan iemand anders ook doen”, vertelt Nicole. Nu werken de meiden vier dagen per week.

Dromen

Als je zakenpartners bent kun je prima vriendinnen blijven, bewijzen Lisa en Nicole. Al gaan de gesprekken wel vaak over werk, maar dat proberen ze tot een minimum te houden. Er is in ieder geval genoeg om over te kletsen, want dromen zijn er genoeg. Zo hebben Lisa en Nicole sinds kort een eventmanager in dienst en zo willen ze blijven uitbreiden. ”Wie weet komt er nog wel een restaurant bij!”, vertelt Lisa lachend.

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Chantal van verloskundigepraktijk Anno? Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Lees ook:

Dames van Florencia: ‘Mama gaat door tot ze erbij neervalt’

Wie komt er niet al van jongs af aan bij de iconische ijssalon in de Torenstraat? Florencia: De ijss...

adv.