Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Haagsche Bluf wordt verbouwd maar Richard van Scallywags blijft zitten waar hij zit

Door Allan Vos 16 augustus 2019

De Haagsche Bluf is al tijden een grote bouwput. Binnenkort opent er een nieuw hotel en het eerste Haagse filiaal van Loetje. Tussen alle bergen zand en shovels gaat één man rustig door met zijn lunchroom. Richard de Fontaine van Scallywags gelooft in deze plek.

Richard kwam in 1989 naar Nederland vanuit het Verenigd Koninkrijk. “Als model kreeg ik de keuze om naar New York of Amsterdam te gaan. Nederland is dichter bij mijn familie in de UK dus koos ik Amsterdam.” Samen met goede vriend Kees had Richard het vaak over het opzetten van een eigen lunchroom: “Kees wist precies wat ik zocht dus toen hij me belde dat hij in Den Haag een mooie plek had gevonden zei ik zonder het gezien te hebben ja.”

Deugniet

Dat was in 1994. Richard begon Scallywags (een naam die door zijn oma aan hem werd gegeven en dat ‘deugniet’ betekent) aan de Wagenstraat. “Deze plek deed me denken aan Soho in Londen. Het was toen nog een buurt in ontwikkeling met drugs en pooiers, maar wel een heel fijne plek. Iedereen kwam er binnen en voelde zich welkom.

‘Ik bracht Londen echt naar Den Haag’

Met Scallywags wil ik mensen een thuis bieden. Een ‘home from home’. Ik bracht (en breng nog steeds) Londen echt naar Den Haag. Ik was daar 25 jaar geleden de eerste mee. Ik wilde het trotse Britse uitdragen met gezelligheid, warmte, scones, sandwiches en een English breakfast zoals thuis.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Richard in zijn Scallywags aan de Haagsche Bluf

Inmiddels is Scallywags al weer 11 jaar te vinden aan de Haagsche Bluf. “Ik heb altijd geloofd in deze plek. Het is alsof je even een tripje naar het buitenland maakt. Waar heb je nou zo’n mooi pleintje? Daarvoor moet je toch echt naar Venetië, Rome of Londen. Ik heb altijd gedacht dat er meer horeca moest komen om de Bluf tot een succes te maken en dat gaat nu gebeuren. Ik kijk er naar uit en ben benieuwd naar mijn nieuwe buren.”


Meer over Scallywags ontdekken?

Scallywags lunch

Gesloten11:00 - 18:00

Haagsche Bluf 16-18, Den Haag

Bekijk meer:lunch

Lees ook:

Deze bekende Haagse doet mee aan Expeditie Robinson

De namen van de deelnemers aan Expeditie Robinson worden langzamerhand bekend gemaakt. En raad eens?...

Fotoserie & video van Pink op het Malieveld in Den Haag

Zo’n 50.000 fans genoten zondagavond van het optreden van wereldster P!nk op een bomvol Malieveld. D...

Cool! Er komt een grote foodhal in de Haagsche bluf ‘We hebben ruim 900 vierkante meter’

Er wordt hard gewerkt aan de Haagsche bluf. Het romantische winkelhofje in het Haagse centrum krijgt...

adv.