Wie is toch die man met die gekke gouden fietsen in Den Haag?

Door Martine Linnemeijer - Chambone 1 september 2017

Wat begon als een bedankje voor zijn vrienden uit het Westland, groeide uit tot een succesvol bedrijf. Een opvallend fenomeen in Den Haag: Sylvester en zijn gouden fietsen! Wij spraken hem over het ontstaan van Cycle and the City en zijn passie voor Den Haag.

Wanneer je in Den Haag woont, heb de bonte stoet van gouden fietsen zéker een keertje gezien. De fietstour van Sylvester brengt je langs mooie en historische plekken van onze hofstad en je krijgt een uniek kijkje bij trotse lokale ondernemers. Gegarandeerd hoor je bijzondere verhalen en uiteraard laten ze hun Haagse producten graag proeven. Sylvester laat je al die pareltjes zien in Den Haag en door zijn enthousiasme ben jij ook binnen no-time verliefd op deze mooie stad.

Hoe het allemaal begon…

Sylvester is geboren in Den Haag en woonde tot zijn vierde op de Fred. Het gezin vertrok uiteindelijk richting het Westland en liet de drukte van stad achter zich. Op zijn 25e begon het toch weer te kriebelen, Sylvester wilde terug! Het oude herenhuis dat hij kocht kon wel een opknapbeurtje gebruiken en gelukkig waren zijn vrienden meer dan bereid om een handje te helpen. Als bedankje organiseerde hij een fietstour door Den Haag voor zijn hulpvaardige maar ook wat sceptische vrienden. “Ik wilde hen laten zien waarom ik zo gepassioneerd ben over Den Haag. Alle mooie plekjes laten zien, Haags bier laten proeven en bijzondere ondernemers laten ontmoeten. Het was een hit! Grappig genoeg stroomden de aanvragen daarna binnen. Vrienden van vrienden, collega’s, steeds meer mensen wilden mee op een fietstour. Ik genoot er onwijs van dus besloot er serieus mee aan de slag te gaan”.

‘Ik wilde met die fietstour mijn vrienden bedanken voor al hun hulp en ze laten zien waarom ik zo gepassioneerd ben over Den Haag’

Cycle and the city

Helemaal goud

De gouden fietsen zijn een opvallende eye-catcher in het Haagse straatbeeld, maar vooral een knipoog naar de gouden koets en een bekende Westlandse uitspraak. “Wat mijn vrienden dus ook riepen na die eerste fietstour: ‘Syl, helemaal goud dit!’ Alsof het allemaal zo moest zijn. We gingen in gesprek met fietsfabrikanten. Een Haagse fietsfabrikant op de Loosduinseweg ging akkoord met ons voorstel. We kregen alle fietsonderdelen geleverd. We besloten de fietsen goud te spuiten en kozen de naam Cycle in the City, afgeleid van de bekende hitserie Sex and the City. Een van mijn beste vrienden zag een fiets in de afkorting van de naam en creëerde het logo. Wauw! Alles stond ineens als een huis.”

Foto: Instagram Cycle and the City

Lichtjestour

Nu het najaar er weer aankomt en het sneller donker wordt, komt de populaire lichtjestour gelukkig ook weer. “Je komt niet meer bij, al die fietsen versiert met ledlampjes. Zo feestelijk!” vervolgt Sylvester. “We dachten dat mensen met de kou niet wilden fietsen, maar niets is minder waar.  Onze Christmastour afgelopen december was zo ontzettend leuk dat we de lichtjestour nu vaker gaan doen. We fietsen langs winkelstraten als de Piet Heinstraat en de Prins Hendrikstraat, waar prachtige kerstetalages waren te bewonderen. Natuurlijk brachten we een bezoek aan de Royal Christmas Fair op het Lange Voorhout. Het uitje sloten we af met een muzikaal kerstoptreden van cabaretier, acteur en muzikant Marcel Harteveld in theater Pepijn. Ik kijk er nu al naar uit!”.

Foto: Facebook Cycle and the City

Meer over Cycle and the City ontdekken?

Cycle and the City entertainment

Bekijk meer:entertainment

adv.