Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Charlotte de #kutjurist: ‘Vrouwen gaan veel te snel akkoord’

Door Alice van der Laan 9 november 2018

Charlotte Meindertsma (31) runt met 4 medewerkers het succesvole juridisch ‘Charlotte’s Law’. Ze adviseert creatievelingen en ondernemers op haar eigen doortastende manier. Of mensen dat nou leuk vinden of niet. Wij spraken met de #kutjurist die gelukkig een ontzettend leuke prater is en voor vrouwelijke ondernemers een belangrijke boodschap heeft.

#Kutjurist.. dus

Eerst even terug naar haar koosnaampje. Want die is best.. bijzonder. ”Het kan toch niet zo zijn dat..” en ”Ja, maar ik was echt de éérste” zijn vaak gehoorde uitspraken voor Charlotte.

”Heel simpel, ik zeg gewoon waar het op staat. Je kan drie keer dezelfde vraag op een andere manier stellen maar het antwoord blijft hetzelfde. Ik ben hier om je te helpen en dat doe ik door eerlijk te zijn. Dat vind niet iedereen leuk, vandaar: #kutjurist. Een naam die mijn vriend voor mij heeft verzonnen.”

Hoe het allemaal begon

Charlotte is begonnen als jurist omdat ze vond dat er teveel onrecht in de wereld was. Na haar studie merkte ze dat ze te ‘recalcitrant’ was voor een baas en startte haar eigen onderneming. Daar bleek ze bijzonder goed in te zijn.

Inmiddels heeft ze behoorlijke wachttijd en is ze druk op zoek naar een extra werknemer. Charlottes Law houdt zich veel bezig met contracten en algemene voorwaarden, auteursrecht, merkenrecht en privacy. Ze staat ook wel bekend als de ‘social media jurist.’

Vrouwelijke ondernemers mogen wat meer hun ‘mannetje’ staan

De meeste klanten van Charlotte komen als het fout, of bijna, fout gaat. Ze hebben contracten opgesteld die van internet geplukt zijn, hebben slechte afspraken gemaakt en zijn het soms helemaal niet eens met wat ze betaald krijgen.

”Ik zie daar in een groot verschil tussen mannen en vrouwen. Vrouwen gaan sneller akkoord en durven soms niet om meer te vragen. Maar hàllo, je bent het waard! Klanten komen niet voor niks naar jou! Durf te onderhandelen en ga niet zomaar akkoord. Mannen zijn daar makkelijker in, die durven mij ook om korting of gratis advies te vragen. Nou, dan heb je een goede aan mij.”

Het antwoord is nee

”Nee, ik doe niet zomaar iets gratis en ik geef ook geen korting. Ik vind het geweldig mensen te helpen, vooral als je in de opstartfase zit. Ik denk graag met je mee, ben enthousiast en ik zorg ervoor dat je met een hoofd vol ideeën naar huis gaat. Maar ik wil daar wel voor betaald worden, nét als iedereen.”

Meer weten van Charlotte?

Een van haar grootste hobby’s is politici spotten terwijl ze uit het raam staart vanuit haar kantoor op aan de Herengracht. Ook filosofeert ze graag over wat de Kunstacademie studenten nu eigenlijk haar vinden terwijl ze vanaf het rokersbruggetje bij haar kantoor naar binnen kijken.

Ben jij ook een ondernemer die wel wat juridische hulp kan gebruiken? Neem contact op met Charlotte via onderstaande contactgegevens.


Meer over Charlotte’s Law ontdekken?

Charlotte’s Law zakelijke dienstverleners

Herengracht 38/a , Den Haag

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

adv.