Bij Olivier haal je dé beste bordspellen: ‘Het juiste spel uitzoeken blijft een toffe uitdaging’

Aangeboden door Unbox Now

Eigenaar Olivier | Foto: Tabletop Kingdom

Den Haag is een mooie stad met veel verschillende en bijzondere plekken. Kende je toevallig deze unieke spellenwinkel al? Dan gaat het natuurlijk om de zaak van Olivier: Tabletop Kingdom Den Haag. Daar vind je het perfecte spel voor een heerlijk avondje thuis bomvol gezelligheid.

De temperaturen gaan omlaag: je kunt minder vaak naar het terras en spreekt weer vaker thuis af. Het is dus weer tijd voor een nieuwe hobby of je hobby nieuw leven in te blazen. De winkel van Olivier heeft genoeg verschillende spellen om jou en je vrienden en familie te vermaken dit najaar. Laat die herfst- en winteravonden maar komen!

Een echte ondernemer

Olivier is eigenaar van spellenwinkel Tabletop Kingdom. Hij komt uit een echte ondernemersfamilie en miste wat in de stad: “Er was eigenlijk geen winkel die aansloot bij de community van spellen. Daarvan zijn er maar heel weinig in Nederland.” Daar zag Olivier een kans én dat met veel succes: inmiddels bestaat de spellenspeciaalzaak al negen jaar.

Tekst gaat door onder de afbeelding >

Oliver voor zijn winkel Tabletop Kingdom | Foto: Tabletop Kingdom

Grote groep spelers

Olivier vindt het belangrijk dat het aanbod van de winkel aansluit bij het publiek. Daarover vertelt hij: “We hebben een grote groep spelers en geïnteresseerden die veel in de winkel komen. Ze spelen verschillende spellen met elkaar, waarna overlegd wordt: wat is er leuk en interessant aan het spel? Of wat juist niet?”

Olivier gaat lachend verder: “Dat is misschien nog wel het moeilijkste van een spellenzaak runnen. Soms denk ik dat iets goed in de smaak gaat vallen en dan valt het juist tegen. Of wordt opeens een spel razend populair. Om daarachter te kunnen komen heb je de mening van je community nodig.”

Van alles wat

Hoeveel spellen de winkel van Oliver precies heeft? Dat is teveel om op te noemen. Wel weet de ondernemer dat zijn winkel veel verschillende bezoekers aantrekt. Dat vindt hij leuk om te zien: “Er komen hier gezinnen, vrienden, hoog- en laag opgeleid, van jong tot oud. Ik vind het prachtig om te merken dat spellen nog steeds leuk zijn voor iedereen! De meeste bezoekers hebben veel affiniteit met spellen en fantasy.”

Tijd van cadeautjes geven

Wil je een keer wat anders cadeau geven de komende feestdagen dan een paar sokken, een goed boek of die ene lekkere parfum? Dan ben je bij een spellenwinkel aan het goede adres. “Het najaar is echt mijn favoriete tijd. Je merkt dat er dan ook meer verkocht wordt: mensen blijven meer binnen en de feestdagen komen er weer aan. Een spel is natuurlijk superleuk om te geven.”

Tafel met leuke deals

De feestmaanden komen er weer aan. Een fijne, maar toch ook een spannende tijd voor Olivier. “Na twee coronajaren heb ik veel zin in deze maanden. Het wordt wel heel anders dan de afgelopen jaren en dat brengt ook een bepaalde spanning mee. Laat de drukte maar komen, wij zijn er klaar voor! We pakken uit door de winkel te versieren en lekkernijen neer te zetten. Zo wordt shoppen nog leuker!”

Speciaal voor de feestdagen heeft Tabletop Kingdom een paar mooie deals. “We vullen tafels met leuke aanbiedingen die passen bij de feestdagen. Kom dus die dagen vooral een kijkje nemen in de winkel en laat je adviseren. Misschien kom je wel iets tegen wat je nog niet kent!”

Deze spellen moet je hebben

Eén van de spellen op zo’n tafel wordt Star Wars: The Clone Wars – A Pandemic System Game. Olivier vertelt enthousiast: “Dit spel is echt nét uit, vers van de pers. Veel van onze bezoekers zijn rasechte Star Wars fans, dus dit spel moeten zij echt hebben. Oók als je er nog niet zo bekend mee bent moet je het eens proberen. Het is een leuk spel voor heel de familie!”

Puzzelen en party

Nog twee toppers voor in de zak van Sinterklaas of onder de boom zijn de spellen Stella en Poetry voor Neanderthalers. “Stella is een spel voor de echte puzzelliefhebbers. Het is uitdagend: je moet écht creatief denken en tactisch spelen.”

Poetry voor Neanderthals is hét spel voor een gezellig avondje thuis met een hapje en een drankje. Een echte partygame! Olivier legt uit: “Bij dit spel krijg je een verboden woord. Je mag alleen één lettergreep woorden gebruiken om het verboden woord uit te leggen. Best lastig dus.” Let op: als je een verkeerd woord gebruikt, kun je geslagen worden met een opblaasbare knuppel. Pas extra op voor de drankjes op tafel.

Wat volgens Olivier het populairste spel uit zijn winkel is? “Dat is toch echt wel het spel Ticket To Ride. Het is er al even, maar het spel blijft geliefd bij het grote publiek.”

Tekst gaat door onder de afbeeldingen >

Laat je adviseren

Olivier snapt als geen ander dat het soms best lastig is om het beste spel uit te kiezen. Dat vindt hij juist een uitdaging. “Als mensen in de winkel komen, zijn wij gedreven hen het juiste spel aan te bieden. We leggen je het graag uit en adviseren je graag. Daarvoor moet je echt langs onze spellenwinkel gaan. We staan voor je klaar!”

Nog meer leren kennen

Unbox Now is hét platform waar je alles vindt over de leukste bord- en kaartspellen voor iedere gelegenheid. Of je nu samen met je familie speelt of gezellig met je vrienden, het spelen van een spelletje brengt mensen samen en zorgt voor onvergetelijke momenten vol plezier, lol en ontspanning. Op Unbox Now ontdek je nieuwe spellen, lees je informatieve blogs en kan je meer informatie vinden over deze en andere spellen.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Deze leuke Haagse ondernemers spraken we in 2022”

Deze leuke Haagse ondernemers spraken we in 2022

Ga naar “Dit zijn de beste oliebollen van Nederland: Nico is voor de derde keer winnaar van de oliebollentest”

Dit zijn de beste oliebollen van Nederland: Nico is voor de derde keer winnaar van de oliebollentest

Aangeboden door Oliebollenkraam Nico Sterrenberg

Ga naar “Shop lokaal: waarom je jouw cadeaus bij een Haagse ondernemer wil halen”

Shop lokaal: waarom je jouw cadeaus bij een Haagse ondernemer wil halen

Aangeboden door Haags Retailpunt

In onze gids

Ga naar “Aleppo Restaurant”

Aleppo Restaurant

 • Zoutmanstraat 2A
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Ugg Mini Classic € 119,99”

Ugg Mini Classic € 119,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Ugg pantoffels € 74,99”

Ugg pantoffels € 74,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting”

Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting

 • De Klerk
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Operator Bediencentrale Tunnels”

Operator Bediencentrale Tunnels

 • Gemeente Den Haag
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Parkpop 2023”

Parkpop 2023

 • 11 juni 2023
Ga naar “The Life I Live 2023”

The Life I Live 2023

 • Van 26 apr t/m 27 apr
Ga naar “Concert Muse”

Concert Muse

 • 7 juni 2023
Ga naar “Bevrijdingsfestival 2023”

Bevrijdingsfestival 2023

 • 5 mei 2023
Ga naar “Vlaggetjesdag 2023”

Vlaggetjesdag 2023

 • 17 juni 2023