Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rogier van Bierbarry & Kitchen: ‘Wij leren je de liefde voor bier én goed eten’

Door Lizette Bremer 24 januari 2020

Rogier de Wit (29) houdt niet alleen zielsveel van speciaalbier, hij lééft er ook voor. Niemand in Den Haag weet er waarschijnlijk zoveel van als hij: gelukkig maar dus dat hij onlangs de deuren opende van zijn eigen ‘speciaalbierbar’ Bierbarry in een prachtig pand aan de Torenstraat, met bijzonder bier (ooit van Kutbier of Je Moeder gehoord, Belgisch bier?) én goed eten. En weet je niet wat je moet drinken? Laat je verrassen want Rogier raadt je met alle liefde iets bijzonders aan.

Eén van zijn personeelsleden hield niet eens van bier toen ze bij Bierbarry kwam werken. Door de kennis en het enthousiasme van Rogier drinkt ze het nu wél, en met liefde. Dat is de kracht van ondernemer Rogier (bijnaam Barry), die eigenlijk niet beter weet dan dat hij in de horeca wilde werken.

Op zijn vijfde speelde hij al restaurantje en dat is er eigenlijk nooit meer uitgegaan. “Mijn ouders waren niet al te blij toen ik op een gegeven moment zei dat ik voor altijd in de horeca wilde blijven. Maar nu zijn ze mijn trouwste supporters.”

Tekst gaat verder onder de foto

Je kunt het zo gek niet bedenken, of Bierbarry heeft het perfecte speciaalbiertje voor je. Foto: indebuurt

Fans

Bierbarry, die begin januari opende, is eigenlijk niets minder dan het vervolg op het populaire Anna’s Bar aan het Anna van Buerenplein die hij samen met een vriend had. Ook daar was speciaalbier the thing, en de trouwe groep fans bleef groeien. Zijn vriend ging het wat rustiger aan doen, Rogier wilde juist knallen in een nog ruimer pand. “En waar je buiten kan zitten. Toen dit pand te koop stond twijfelde ik geen moment.”

Goed eten

Maar waarom toch dat speciaalbier? Rogier vertelt gepassioneerd:  “Bier was lange tijd ondergesneeuwd door wijn. Die tijden zijn nu veranderd. Ik heb echt geleerd van bier te houden en wat je er allemaal mee kunt doen. Je hebt zoveel smaakpaletten, en het is betaalbaar. Dat heb ik aan mijn vrienden te danken, die voor een groot deel uit lokale bierbrouwers bestaat. Die liefde wil ik heel graag overbrengen naar mijn gasten.”

En, heel belangrijk: “Bij goed bier hoort goed eten. Daarvoor hebben vis, vlees en vegan gerechten. Bites, maar ook lekkere burgers.” Bitterballenliefhebbers hoeven niet te vrezen, want ook dat staat gewoon op het menu.

Als de gasten het naar hun zin hebben, dan pas heeft Rogier van Bierbarry het naar zijn zin. Foto: Bierbarry

Vegan bier

In zijn nieuwe zaak kan Rogier dus helemaal losgaan wat betreft speciaalbieren, hij heeft er dan ook alles, maar dan ook écht alles op dat gebied. Zowel op tap als op fles, zowel lokaal als internationaal. “En vegan bier hebben we ook. Ja, ook daar is vraag naar.”

Voor kenners klinken biernamen als Craazy IPA of Imperial Pale vast heel gewoon, nou, voor ons niet. Ja, je hebt zelfs Kutbier! Een lekker pittig blond Belgisch biertje. “Het is zo mooi om mensen kennis te laten maken met alle mogelijkheden op het gebied van bier. Rogier laat ons een ‘#5 Nitro Milkshake Strawberry Stout’ proeven. En eerlijk is eerlijk, lékker dat het is. Een volle, dikke, zoete Stout met aardbei, vanille en zwarte kers.

Ambities

Rogier wil met Bierbarry voorlopig gewoon een mooie zaak op de kaart van Den Haag zetten. “Een plek waar mensen dat warme gevoel krijgen zoals het thuis voelt. Waar je goed bier krijgt, goed eten en er tijd is voor een praatje.”


Meer over Bierbarry & Kitchen ontdekken?

Bierbarry & Kitchen vrijetijd en uitgaan

Gesloten16:00 - 23:00

Torenstraat 49, Den Haag

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Lees ook:

hond_los_den-haag

Je mag ineens de hond niet meer los laten in Marlot. Dit is hoe het zit

Marlot is een van de mooiste en groenste wijken van Den Haag. Tussen de weilanden en in het bos kun ...

Hoe werkt dat eigenlijk: het vinden van een Haagse burgemeester

Den Haag is hard op zoek naar burgervader (of -moeder). Zou jij graag de baan willen? Wij leggen hie...

Whut? De Bossche Bol blijkt gewoon uit Den Haag te komen!

Volgende week zijn de Bossche Bollendagen weer in Den Haag. In 3 dagen gaan er dan 40.000 stuks van ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.