Arjan van interieurwinkel Il Regalo ‘Ik ben een vergeten pareltje’

Door Allan Vos 16 november 2018

Met een gezicht vol glitters komt Arjan van Zanten, eigenaar van interieurwinkel Il Regalo, aanlopen. “Wat een gedoe. Er zijn werklui bezig met mijn kapotte CV-ketel en nu ziet de zaak er niet uit voor de foto.” Gelukkig konden we tijdens het ‘rechttrekken’ van de winkel alvast een gesprek hebben over de zaak die Arjan een paar jaar terug overnam.

Niet alleen Arjan zelf, maar vooral de hele winkel aan de Heulstraat, glittert je tegemoet. Al sinds vorige week is de onderste etage van de interieurzaak gevuld met alle kerstdecoraties die je maar kunt bedenken. Van eenvoudige ballen tot kerstbomen met complete struisvogels met een gouden kroontje op hun kop. Alles wat in een kerstboom of kerstkrans kán, is hier te koop.

Interieur

Arjan is sinds 2006 eigenaar van de winkel. “Ik had toen zelf al 15 jaar een administratiekantoor en wilde iets nieuws. Bij toeval kon ik deze winkel overnemen van een ouder stel. Zij verkochten meer meubels in Engelse stijl, maar dat heb ik er langzaam uitgegooid. Ik verkoop nu modernere meubels en accessoires en alle meubels kunnen op maat worden gemaakt en gestoffeerd. Ik heb echt een enorme keus aan stoffen in de winkel.”

“De winkel moest wat moderner dan dat het was, vandaar dat ik 3 jaar terug de winkel flink heb aangepakt. De stijl in de winkel was een beetje tuttig dus ik ging op zoek naar nieuwe leveranciers en ideeën. Ik luisterde naar de tips van anderen, maar dat ging natuurlijk mis. Je kunt beter naar jezelf luisteren. Ik heb een prima gevoel voor stijl en daarom is de winkel nu helemaal mijn eigen ding.”

Duur

“Ik verkoop vooral wat ik zelf mooi vind. De prijs komt daardoor op de tweede plek, maar dat betekent niet dat wat ik verkoop duur is hoor. Een kerstvogel kost ongeveer €3,- en een geurzakje €4,-. Maar ik heb ook bankstellen met heel erg mooie stof voor €4000,-.

Iedereen is welkom en dat moet men ook voelen. Ik hou van een warme gezellige sfeer. Huiselijk, stijlvol en gezellig; zo moet de winkel aanvoelen. Zeker met de buren op het Noordeinde zijn mensen soms verbaasd over wat ik allemaal voor leuke dingen verkoop. Eigenlijk is de winkel een vergeten pareltje.”

Kerst

Met kerst gaat Arjan helemaal los in zijn winkel. Van top tot teen wordt de zaak omgebouwd tot woonkamer in kerstsfeer. “Dit is ook wel een heel leuke periode om aan het werk te zijn hoor”, vertelt Arjan “We hebben met twee man een week hard gewerkt om de winkel kerstklaar te maken en dat is flink gelukt. Het eerste weekend kwamen vaste klanten al langs om te kijken en te kopen. Ik hou van een uitbundige luxe kerst, maar dat is volgens mij wel duidelijk.”


Meer over Il Regalo ontdekken?

Il Regalo woonwinkels

Nu open10:00 - 18:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Heulstraat 11, Den Haag

Bekijk meer:woonwinkels

Lees ook:

Mickey Mouse op de Fred

Ach gossie! De Fred staat vol Disneyfiguren

Superleuk! De Frederik Hendriklaan staat weer vol lichtgevende Disneyfiguren. Heb jij het al gezien?...

O nee! Dit jaar geen oliebollenkraam op het Plein

De meeste oliebollenkramen in Den Haag zijn alweer geopend. Bij Centraal Station staan er twee en oo...

Dit gave kantoorpand wordt een viersterrenhotel

Een voormalig bankgebouw blijkt de perfecte plek voor een hotel. Eerder dit jaar opende aan het Noor...

adv.