Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Anca is 77 maar denkt nog lang niet aan stoppen met kledingzaak Secondhand Rose

Door Allan Vos 18 december 2020

Tussen mooie modemerken als Chanel, Ted Baker en Dior staat oprichtster van tweedehandswinkel Secondhand Rose, Anca Struycken, al 47 jaar aan het roer. En met veel plezier, want aan stoppen denkt ze nog lang niet: “Mensen kleden is het leukste dat er is”.

Anca werd 77 jaar geleden geboren in Den Haag, trouwde op haar 19de en kreeg op haar 21ste haar eerste kind. Maar ook begon ze, vanuit huis, op haar dertigste een eigen bedrijf. “Ik woonde in Marlot en had daar een kamer waar ik een tijdlang kleding verzamelde van vrienden en bekenden. Alleen maar mooie merken, van goede kwaliteit en zonder pluisjes en vlekken uiteraard. Ik verkocht de kleding dus gewoon vanuit huis.”

Buren

De winkel werd zo’n groot succes, dat Anca de garage ombouwde en steeds meer mensen haar winkel aan huis wisten te vinden. “Maar daar waren de buren niet zo blij mee. Ze wilden geen tweedehands winkel in de straat. Toen stonden er ineens twee grote mannen aan de deur te rammelen en riep ik ‘Ik heb niks voor mannen’. Maar dat was dus om me duidelijk te maken dat ze niet blij waren met de winkel haha.”

Gelukkig vond Anca een lege winkel aan de Mauritskade. “Het is een fijne buurt en ik ben er nooit meer weggegaan. In he begin deed ik in de ochtend de winkel en ’s middags gaf ik huiswerkles boven de zaak. Dat heb ik veertig jaar gedaan. Maar inmiddels sta ik dagelijks in de winkel met een geweldig team.”

Teamwork

Anca en haar team krijgen dagelijks nieuwe aanvoer in de winkel. “Elke dag kun je je mooie merken tussen 10.00 en 12.00 uur inbrengen. We kijken of de kleding schoon is, netjes, van deze tijd én naar het merkje en de kwaliteit. En schoenen moeten zo goed als ongedragen zijn. Ik ben heel streng, en daar maak ik niet altijd vrienden mee, maar ik weet wat verkoopt en wat ik wil uitdragen met de winkel.

Tekst gaat verder onder de foto.

Secondhand Rose ziet er altijd tiptop uit. Foto: indebuurt

Samen bepalen we een prijs. Ik krijg 40 procent, de inbrenger 60. Dat is in veel zaken wel anders. Vervolgens krijgt de kleding een paar maanden de tijd om te worden verkocht. Als het niet verkoopt kun je het weer ophalen of we doneren het aan een goed doel. We zijn onlangs zelf naar het kindertehuis in Roemenië geweest om te zien wat ze voor goeds doen met de kleding en het geld dat we ze sturen. Dat is echt prachtig.”

Corona

Secondhand Rose is op dit moment helaas gesloten vanwege de lockdown. Maar voordat die er kwam was de winkel helemaal aangepast aan deze ‘nieuwe tijd’. We hebben er een muurtje uitgebroken zodat we een eenrichtingswinkel werden. We hebben overal pijlen geplakt en bij de ingang staat desinfecterende gel. Er mochten maar vier mensen tegelijk naar binnen. Dat merk je wel flink aan de omzet natuurlijk. Men moest -op afstand- wachten voor de winkel.

Door corona kwamen er ook minder klanten. We zitten hier perfect om in je pauze of nog voor je een hapje of drankje doet op de Denneweg even te snuffelen. Maar ja, de kantoren én eetgelegenheden zijn al een tijdje dicht. Ik kijk erg uit naar de tijd dat we weer gewoon open kunnen, want er is niets zo leuk als iemand aankleden.”

Pagina 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over Secondhand Rose ontdekken?

Secondhand Rose kledingwinkels

Gesloten10:00 - 17:00

Mauritskade 69-A-71, Den Haag

Bekijk meer:kledingwinkels

Wil je meer lezen op indebuurt? Klik dan verder.

Lees ook:

Het Lange Voorhout gaat binnenkort flink veranderen

De herbestrating bij Plaats is al bijna klaar. De fonkelnieuwe stenen liggen al tot aan de Hofvijver...

Zo wil Den Haag dé fietsstad van Nederland worden

Den Haag is al een perfecte stad om te fietsen, maar dat moet de komende jaren alleen nog maar beter...

5 x Fijne Haagse winkels voor tweedehands en vintage kleding met kleine prijsjes

De een noemt het heel chique vintagewinkel, de ander noemt het de kringloop, maar niets fijner dan r...
Pagina 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

adv.