Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alex van avondwinkel Donna: ‘In Irak was ik juwelier’

Door Alice van der Laan 12 juli 2019

Zodra de zon ondergaat springen in Den Haag de neonlichten van de avondwinkels aan. Zo óók die van avondwinkel en slijterij Donna, op de hoek van de Gooilaan en de Loosduinsekade. Hoe is het om in een avondwinkel te staan? Wie komen hier winkelen? Eigenaar Alex Dimily (45) vertelt ons er alles over.

We spreken af op een regenachtige dag, het is rustig bij de bekende avondwinkel aan de Loosduinsekade. Alex komt over als een hele vriendelijke, vrolijke man. Sinds 2004 is hij de eigenaar van avondwinkel en slijterij ‘Donna’. Die hij liefkozend heeft vernoemd naar zijn vrouw.

Alex voor zijn winkel | Beeld: indebuurt Den Haag

Gewapende overval

Het reilen en zeilen van de avondwinkel kan best pittig zijn. Alex is elke dag tot 04.00 ’s nachts telefonisch bereikbaar voor bestellingen. Die hoeft hij gelukkig niet zelf weg te brengen. Maar hij faciliteert het wel. Ook heeft Alex al drie gewapende overvallen in de winkel overleefd.

‘Je kunt niks doen als iemand met een pistool voor je staat’

”Het is een keer gebeurd toen ik alleen was, één keer toen ik samen met mijn, destijds zwangere, vrouw was en één keer toen ik met drie vrienden in de winkel stond. Je kunt niks doen als iemand met een pistool voor je staat. Ik laat ze dan maar pakken wat ze willen”, aldus Alex. Gelukkig is de winkel sindsdien zeer goed beveiligd en de dieven wagen zich niet meer aan de zaak.

Van juwelier naar supermarkthouder

Alex is in 1990 vanuit Irak naar Nederland gevlucht. Tijdens de Golfoorlog moest hij zijn werkzaamheden als juwelier achter zich laten en een nieuw bestaan op proberen te bouwen in Nederland. Als enige, want de rest van zijn familie vluchtte naar Australië. Hij heeft hen sindsdien maar twee keer gezien. Het juwelierswezen mist hij nog wel. ”Ik heb een kleine vitrine met zilveren sieraden in de winkel staan en ik repareer graag horloges of andere sieraden”, aldus Alex.

Na zijn aankomst in Nederland ging hij aan de slag bij de levensmiddelenwinkel ‘De Hoek’ op de Loosduinsekade 413. In 2004 nam hij het het roer over, gaf de zaak een make-over en verbrede het assortiment. Je kunt hier werkelijk alles halen wat je maar kunt bedenken. Van alle soorten en maten alcoholische drank tot versproducten of snoep.

Buurtvrienden

Terwijl we in gesprek zijn, komen er een paar klanten binnendruppelen. Twee mensen komen hun pakketje ophalen en worden vriendelijk geholpen door Alex. Ook Jordi (25) stapt binnen, hij rekent een pakje Capri-sun en een cola’tje af en geeft Alex een box ”Hoe is het man?” en de twee raken in gesprek. ”Ik heb Jordi zien opgroeien. Hij komt hier al sinds hij 11 jaar is”, zegt Alex. Ze zijn inmiddels vrienden geworden. Alex is zelfs uitgenodigd op Jordi’s bruiloft.

”Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met de mensen. Iedereen is hier welkom, van de jongeren uit de buurt tot de oudjes die hun natje en droogje komen halen. De mensen uit de buurt zijn mijn vrienden geworden. Het is altijd gezellig hier”, aldus de trotse eigenaar.

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals de oprichter van Club Westwood Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Lees óók:

De Sushimeisjes: ‘We waren bang dat het te druk zou worden’

Vriendinnen Nicole Dessing (27) en Lisa Sassen (27) gaan liever in de weer met rijstrollen en gedroo...

Anne is opruimcoach: ‘Ik heb wel eens twee boten onder de troep gevonden’

Voor een bomvol huis gevuld met oude meuk rennen de meeste mensen hard weg. Anne Edixhoven (26) niet...

Meer over Slijterij & avondwinkel Donna ontdekken?

Slijterij & avondwinkel Donna boodschappen

Geopend10:00 - 00:00

Loosduinsekade 413, Den Haag

Bekijk meer:boodschappen

adv.