Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kaspar richtte Uitelkaar.nl op: ‘Het mooist vind ik het als stellen bij elkaar blijven’

Aangeboden door Uitelkaar.nl 7 januari 2020

Feit: in januari vinden elk jaar de meeste scheidingen plaats, die vaak uitlopen op een vechtscheiding. Onnodig, volgens Kasper Scheltema. Hij en Laura Kistemaker richtten samen Uitelkaar.nl op. Zijn missie: “Mensen met scheidingsplannen helpen om zonder strijd uit elkaar te gaan.” 

Januari is voor veel mensen hét moment om een nieuwe start te maken. Gezonder eten, meer sporten… Of uit elkaar gaan. Waarom is januari eigenlijk de maand met de meeste scheidingen? “De feestdagen kunnen extra stressvol zijn voor stellen die al scheidingsplannen hebben en daarmee het laatste zetje geven”, vertelt Kaspar. “Ja, ook het gevoel van een nieuwe start speelt mee.”

Juridische strijd

“Helaas monden veel scheidingen uit in juridische strijd en ruzie”, vertelt Kaspar. “Omdat mensen die aan het begin van het scheidingsproces staan, niet kunnen overzien wat ze te wachten staat. Bij strijd schakelen beiden een advocaat in, die als een vooruitgeschoven pion voor het individuele belang strijdt. Soms worden ze daarin beïnvloed door vrienden of familie. Terwijl wij eigenlijk zien dat de meeste mensen helemaal geen juridische strijd willen. Ze weten vaak niet dat het ook anders kan.”

Tekst gaat verder onder de foto

Uitelkaar.nl - Kaspar Scheltema en Laura Kistemaker
Kaspar Scheltema en mede-oprichter Laura Kistemaker. (Beeld: uitelkaar.nl)

Scheidingsplan

“Wij zien dat mensen zelf een groot deel van hun scheiding kunnen organiseren. In hun eigen tempo en in begrijpelijke termen”, vertelt Kaspar. “We laten ze daarom in hun eigen woorden afspraken vastleggen in een scheidingsplan. Dat laten we nog wel checken door een familierechtadvocaat. Die juridische check is aan het eind van het proces. Dat bespaart veel geld.”

Ondersteuning

Hoe komt zo’n scheidingsplan dan precies tot stand? “Het begint ermee dat je allebei een online intake doorloopt”, legt Kaspar uit. “Het platform helpt je vervolgens met adviezen en laat je uiteindelijk samen afspraken maken. Bovendien staan onze persoonlijk begeleiders voor je klaar met raad en daad. Daar kun je alle praktische vragen stellen die je nog hebt.”

Zo houd je alle stappen zelf in de hand en kan een scheiding snel afgerond zijn. Maar wat als de scheiding ingewikkeld ligt? Kaspar: “We bieden als dat nodig is extra begeleiding. Mediation is mogelijk. Of hulp bij een pensioenberekening.”

Vaste prijzen

Bang voor hoog oplopende kosten hoef je niet te zijn. “We rekenen vaste prijzen voor het scheidingsplan, inclusief het contact met een persoonlijk begeleider en de juridische check.” Kaspar heeft nog een tip: controleer op de speciale subsidiepagina of je recht hebt op subsidie. Kaspar: “Bij het maximale subsidiebedrag kost een scheidingsplan inclusief begeleiding en juridische toets nog maar 36 euro per persoon.”

Weloverwogen beslissing nemen

Scheiden vanaf de bank, zonder hoog oplopende kosten: wordt scheiden niet te makkelijk gemaakt? Kaspar: “Nee. Sterker nog: als iemand aangeeft te twijfelen over de stap om te scheiden, helpen we met tips en adviezen om de relatie weer gezond te maken. Dat kan bijvoorbeeld zijn om in relatietherapie te gaan. We zijn niet op aarde om zoveel mogelijk scheidingen te organiseren. Maar als mensen echt uit elkaar willen, dan is het belangrijk dat ze weloverwogen die beslissing nemen.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Uitelkaar.nl. Meer over Uitelkaar.nl ontdekken?

Uitelkaar.nl dienstverlening

Geopend09:00 - 17:00

Binckhorstlaan 36, Den Haag

Bekijk meer:dienstverlening

adv.