Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Juridisch probleem? Dit advocatenkantoor geeft gratis advies: ‘Wij zijn gids in de duisternis’

Aangeboden door Legal2People Advocatenkantoor 27 oktober 2020

Als je in de bijstand belandt komt er enorm veel op je af. Een situatie waar je helemaal niet in wil zitten. Wat zijn de regels, waar heb ik recht op? Op de website van de gemeente staat weinig informatie, zegt advocaat Michel Klinkhamer. Met Legal2People, een advocatenkantoor met als specialisatie bijstand, helpt hij samen met collega mr. Linda Orie, senior juriste, jou bij een juridische vraag of probleem. “Wij zijn een gids in de duisternis.”

Niemand verwacht in de bijstand te belanden. “Het laatste wat je wilt, is verdwalen in het oerwoud van regels en procedures als het tóch gebeurt.” Michel en Linda, die advocatenkantoor Legal2People aan de Koninginnegracht 19 in Den Haag runnen, weten het maar al te goed.

In de twaalf jaar dat ze bestaan hebben ze talloze mensen geholpen. Van een simpele vraag beantwoorden tot het winnen van rechtszaken. En sinds het uitbreken van de coronacrisis is de behoefte aan juridische hulp gegroeid, merkt Michel. “Er zijn flink meer vragen over bijvoorbeeld de sociale zekerheid, loondoorbetaling en huurzaken.”

Moeilijke taal

Op de website van de gemeentes is het best wel zoeken naar antwoorden, zegt Michel. Veel informatie over de bijstand staat er volgens de advocaat niet op.

“Stel je zit met een specifieke vraag, zoals ‘hoeveel spaargeld mag ik op mijn bankrekening hebben voordat ik aanspraak maak op een bijstandsuitkering’. Het antwoord is moeilijk te vinden, tenzij je in verordeningen en wetgeving gaat wroeten. Niemand die dat doet, alleen al vanwege de moeilijke taal die erin staat”, vertelt Michel.

“Via de telefonische klantenservice van de gemeente kom je volgens de advocaat ook vaak niet veel verder. Bij Legal2People heb je persoonlijk contact. Wij nemen de tijd om de situatie duidelijk te krijgen en jou van een volledig juridisch advies te voorzien.”

Hoe werkt het ?

Een groot voordeel is dat Michel en Linda jarenlang bij verschillende gemeentes hebben gewerkt, waardoor zij enorm veel kennis hebben over ‘de andere kant’. Michel: “Ik weet precies hoe het werkt bij de gemeente, en hoe men daar denkt. Die kennis is ontzettend bruikbaar als we jou helpen.”

‘Rechtshulp moet voor iedereen betaalbaar zijn’

Ook als je al een bijstandsuitkering hebt, kun je helaas problemen tegenkomen. Denk aan een boete of een intrekking van de uitkering. “Als je een besluit hebt gekregen en je denkt dat dit onjuist is, bel je ons”, aldus Michel. Dit telefoontje is uiteraard geheel gratis. “We kijken of het haalbaar is om er een zaak van te maken. Zo ja, dan starten we een procedure.” Zodra de procedure start, doet Legal2People de aanvraag voor gesubsidieerde rechtsbijstand bij de Raad voor de Rechtsbijstand. De overheid betaalt dan de meeste kosten voor de advocaat.

Hiervoor betaal je in de meeste gevallen als je een minimum inkomen hebt op bijstandsniveau alleen een eigen bijdrage van €148,- voor de hele procedure. Deze eigen bijdrage kun je vergoed krijgen via de bijzondere bijstand en ook dát regelt Legal2People voor jou. “Rechtshulp moet ook voor jou betaalbaar zijn!” zegt Linda.

Succesverhalen

De succesverhalen van Michel, Linda en administratief medewerker Michelle zijn inmiddels niet meer te tellen. “Onlangs heb ik na drie jaar procederen een positief resultaat voor mijn klant behaald. Zij ontvangt met terugwerkende kracht een vergoeding voor kinderopvangtoeslag. Deze vrouw deed erg haar best om uit de bijstand te komen en het is haar gelukt. Het is heel mooi dat ik haar heb kunnen helpen”, vertelt Michel. Want mensen helpen, daar doen Michel en zijn collega’s het uiteindelijk voor.

‘Onlangs haalde ik na drie jaar procederen mijn gelijk voor een klant’

Legal2People is gespecialiseerd in de sociale zekerheid zoals bijstand, WW, Ziektewet, WIA, kinderbijslag en WMO-zaken maar kan jou ook bij andere juridische vraagstukken tegen de overheid begeleiden. “Zo hielpen we iemand die tijdens de eerste lockdown vastzat in het buitenland en loon niet uitbetaald kreeg”, vertelt Michel. “En beantwoorden we jouw vragen over bijvoorbeeld huurrecht en arbeidsrecht.”

Zit jij ook met een juridische vraag of probleem waar je niet uitkomt? Je kan Legal2People bellen op 070-8915444 of whatsappen via 06-55912386 of stuur ze een e-mail: [email protected] Velen gingen je al met tevredenheid voor, lees de reviews maar.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Legal2People Advocatenkantoor. Meer over Legal2People Advocatenkantoor ontdekken?

Legal2People Advocatenkantoor

Koninginnegracht 19, Den Haag

adv.