Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het gaat toch écht gebeuren: Warenhuis Hudson’s Bay sluit de deuren

Door Joyce Hoogland 31 augustus 2019

Het gaat al een tijdje niet goed met warenhuis Hudson’s Bay. Vorig jaar december kregen we al te horen dat de winkelketen verlies maakte en dit voorjaar leek faillissement al erg dichtbij. Nu is de kogel door de kerk. Het Financieele Dagblad meldt dat Hudson’s Bay eind dit jaar alle Nederlandse winkels sluit. 

Het grote pand aan de Grote Marktstraat, waarin voorheen V&D te vinden was, is maar twee jaar bewoond door Hudson’s Bay en zij gaan dus nu alweer weg en zo komt er weer een groot Haags pand leeg te staan.

Ontslag

Voor fans van Hudson’s Bay is dit natuurlijk slecht nieuws, en het is zonde als er weer een groot pand een tijd leeg komt te staan, maar dit komt toch wel het hardst aan bij alle medewerkers. In de vijftien Nederlandse warenhuizen werken 1424 mensen, voor hen wordt nu een collectief ontslag voorbereid.

“Vanwege de langdurig financieel onhoudbare situatie hebben de aandeelhouders in HBC (Hudson’s Bay Company) besloten de verdere financiering te staken en de winkels in Nederland te sluiten per eind 2019”, is volgens het FD te lezen in een brief namens HBC.Meer over Hudson’s Bay Den Haag ontdekken?

Hudson’s Bay Den Haag

Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Grote Marktstraat 48-50, Den Haag

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.