Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij deze Haagse opticien kun je checken of je ogen wel gezond zijn

Aangeboden door Tunderman opticiens 27 september 2019

We hebben allemaal maar één paar ogen dus daar moeten we zuinig op zijn. Dat klinkt als een open deur, maar toch laten we de gezondheid ervan zelden helemaal checken. Met de EasyScan biedt Opticien Tunderman aan de Van Hoytemastraat klanten een zeer effectieve en laagdrempelige mogelijkheid om het netvlies te laten controleren.

Bij een oogmeting voor een bril of contactlenzen wordt alleen de voorkant van het oog bekeken en beoordeeld. De EasyScan richt zich juist op de ‘binnenbekleding’ van het oog, het netvlies. “Aandoeningen aan het netvlies zoals glaucoom, maculadegeneratie of netvliesloslating kunnen daarmee aan het licht komen”, vertelt Willem Brekelmans, opticien en eigenaar van Oogmerk Tunderman. Omdat we gemiddeld ouder worden en daardoor langer met dat ene paar ogen moeten doen, komen dit soort oogaandoeningen bovendien steeds vaker voor. “Diabetici, vijftigplussers en mensen met een sterke bijziendheid (lager dan -6) vormen daarbij de grootste risicogroep. Om onherstelbare schade aan het netvlies te voorkomen is het daarom erg nuttig regelmatig een EasyScan-test te doen, naast een reguliere oogmeting.”

De EasyScan – ontwikkeld aan de TU Delft – heeft als grote voordeel dat de oogtest op een makkelijke en snelle manier plaatsvindt. Deze nieuwe technologie stelt dus de klant centraal, vertelt Anand Manichand van EasyScan. “Tot voor kort moesten de ogen bij een dergelijke test twintig minuten voor aanvang worden gedruppeld om de pupil groter te maken. Na afloop kon iemand nog enkele uren last houden van fel licht. Zo’n test heeft dus een vrij grote impact op iemands daginvulling. Met de EasyScan is druppelen niet meer nodig en kan je enkele minuten na de korte flits, waarbij een foto van het netvlies wordt gemaakt, weer normaal zien.”

Awards

De EasyScan is een prijswinnend product; het won een GIO (Goed Industrieel Ontwerp erkenning), was een van de finalisten van de Dutch Design Awards (categorie Professioneel) nadat het was gescout door de jury, en het stond bovenaan de lijst van de MKB Innovatie Top 100.

Oogmerk Tunderman heeft de EasyScan nu bijna een jaar in gebruik en dat levert alleen maar positieve reacties op. Willem: “Klanten vinden het heel fijn dat zij dicht bij huis en binnen enkele minuten geholpen kunnen worden. Een definitieve beoordeling wordt gegeven nadat onze optometristen naar de foto’s hebben gekeken.” Een EasyScan-test bij Oogmerk Tunderman kost 35 euro; diabetici krijgen de kosten hiervan vergoed door de zorgverzekeraar.


Meer over Tunderman opticiens ontdekken?

Tunderman opticiens

Vandaag gesloten

Van Hoytemastraat 37, Den Haag

adv.