Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kekke kleertjes voor je hond haal je bij René en Ria

Door Martine Linnemeijer - Chambone 4 oktober 2017

Wereldberoemd in het Statenkwartier maar ook ver daarbuiten. De dierenwinkel en hondenboetiek van René van der Westen. Echte dieren vind je er niet maar verder kun je er alles, maar dan ook alles kopen voor je huisdieren. En dus ook die kekke outfitjes voor je hond, als dat je ding is natuurlijk 😉

Toen René elf jaar oud was wist hij het al: Hij wilde een eigen dierenwinkel. Toen hij zijn eerste eigen hamstertje kocht in een dierenwinkel in Den Haag was hij direct onder de indruk. In 1978 startte hij in een dierenwinkel in Leidschendam waar hij ook Ria, zijn vrouw, leerde kennen. In 1982, toen zij pas 21 en 19 jaar oud waren, kwam hun droom uit, een eigen dierenwinkel aan de Frederik Hendriklaan. Inmiddels werken ze met een team van 15 enthousiaste medewerkers en zijn ze alle dagen van de week geopend. En wie bij René en Ria binnenstapt, kan het meestal niet laten om de hondenboetiek te bekijken.

Hondenboetiek

Als we lekker even rondkijken en ons vergapen aan de enorme collectie outfits en jasjes, haalt Ria direct haar eigen hondje erbij. “Kan je even iets aanzien, dat is toch veel leuker!” En de kleine chiwawa vindt het allemaal prima, ze geniet van alle aandacht. “Natuurlijk heeft het ook echt een functie” vertelt Ria. “Dit type hond is zo klein, heeft geen enorme vacht en loopt dicht bij de grond. Dan is een extra laagje op koude dagen echt wel belangrijk”. Wegens ruimte gebrek werd de hondenboetiek in januari 2015 aanvankelijk geopend aan de van Slingelandtstraat, net achter de Fred. Dochter Marloes runde deze winkel. Gelukkig kwam een jaar later het pand naast de dierenwinkel vrij en zo konden beide shops bij elkaar gebracht worden.

“In de hondenboetiek hebben wij de grootste collectie hondenkleding van Nederland. Onze hondenkleding is geschikt voor alle hondenrassen, zowel klein als groot”vervolgt Ria. “We hebben kleding voor allerlei gelegenheden, denk maar aan regenjassen, truien voor koude winters, wintersportkleding, reflecterende jassen voor extra veiligheid en jurkjes waarmee je huisdier de show steelt. Want natuurlijk is het meestal functioneel, maar dan kan het er net zo goed ook leuk uitzien toch?”


Meer over René van der Westen ontdekken?

René van der Westen dierenwinkels

Geopend09:00 - 18:00

Frederik Hendriklaan 173 , Den Haag

Bekijk meer:dierenwinkels

Meer over

De Koopman

adv.