Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een begrip in Den Haag: De Haagsche Kakker van Bakkerij Hessing

Door Martine Linnemeijer - Chambone 28 maart 2018

Veel steden en streken hebben een lekkernij waar ze bekend om staan. Arnhemse meisjes, Bossche bollen, Drentse mosterd. Maar Den Haag heeft de Haagsche Kakker! De kakker wordt gebakken door Frans en Hans Hessing uit de Reinkenstraat. Wij mochten even binnen kijken én thuis proeven….

De Haagse bakkers maken vol trots een aantal geweldige Haagse specialiteiten waaronder Ooievaartjes, Den Haagelslag, de Haagsche Jantjes en de Ridderzaaltjes. Maar hun Haagsche Kakker is wereldberoemd! En hoe hip, alles is ook nog eens online te bestellen.

Bakkerij Hessing | Haagsche Kakker
Bakkerij Hessing | Haagsche Kakker

De Haagsche Kakker

De Haagsche Kakker ontstond jaren geleden, toen krenterige Hagenezen zich tegenover hun gasten royaal wilden voordoen. Om te bewijzen dat zij niet krenterig waren serveerden zij hun gasten een ambachtelijk gevuld krentenbrood, met een vulling van amandelspijs, kaneel, roomboter en noten. De Haagsche Kakker dus. Broers Frans en Hans Hessing van Bakkerij Hessing hebben deze traditie weer in ere hersteld. In twee maten te krijgen en maak je geen zorgen…. je krijgt ze geen van beide op 😉 #hijvultbehoorlijk

Tip van de redactie: Zet de Kakker even kort in de oven. Je huis ruikt niet alleen heerlijk maar deze delicatesse smaakt warm nóg lekkerder!

Bakkerij Hessing | Haagsche Kakker
Bakkerij Hessing | Haagsche Kakker

Bakkerij Hessing

Bakkerij Hessing is een familiebedrijf waar het ambacht al drie generaties wordt doorgegeven van vader op zoon. In de broodbakkerij aan de Denneweg wordt nog elke nacht vers brood gebakken voor de volgende dag, als een van de laatste echte bakkerijen in onze stad. Twee zussen en twee broers runnen de zaak, maar inmiddels spelen ook de kinderen een grote rol binnen het bedrijf. Met vestigingen aan de Denneweg, de Reinkenstraat en de Theresiastraat. Een fijne recente ontdekking van de redactie, toen vroeg in de ochtend (op een schooldag!) het brood op bleek te zijn, bakkerij Hessing is al vanaf 7 uur open. Wat een uitkomst!


Meer over Bakkerij Hessing ontdekken?

Bakkerij Hessing bakkers

Gesloten07:00 - 17:30

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Reinkenstraat 50, Den Haag

Bekijk meer:bakkers

Meer over

De Koopman

adv.