Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daarom staat dit pand in het Haagse centrum zo vaak leeg

Door Joyce Hoogland 18 juli 2019

Lunchroom New Fork opende een jaar geleden op de hoek van de Korte Poten en de Fluwelen Burgwal. In de hippe zaak kón je terecht voor een biologische maaltijd, maar onlangs zijn de deuren voorgoed gesloten. En dit is niet de eerste keer dat een ondernemer het daar niet lang uithoudt.

Aan de Korte Poten 63 zat vroeger Chinees restaurant Yam Yam to Go. Vervolgens heeft koffiezaak Anne & Max er gezeten en tijdens een lange leegstand opende Rabobank er een pop-up wooncafé voordat New Fork de huur overnam.

Duur

Dat zijn een hoop bewoners voor het mooie hoekpandje. Er is aan de Korte Poten veel doorloop van mensen de vanaf het station naar het centrum gaan. Je zou dus denken dat de zaken daar niet slecht gaan. Waarom vertrekken de ondernemers dan zo vaak?

Het pand (50 vierkante meter winkelruimte en 55 vierkante meter opslag) staat nu weer te huur en je moet er best een aardig bedrag voor neerleggen: €3.495,- per maand. Daar moet je veel boterhammen met pindakaas voor verkopen 😉

Daarbij heeft de ondernemer van New Fork allerlei voorzieningen aangebracht. Dat alles kan overgenomen worden voor €55.000,-

adv.