Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bloemenzaak ’t Kegeltje is al 85 jaar in de familie en ze zijn het nog steeds niet zat!

Door Alice van der Laan 26 oktober 2018

Wie wel eens over de Frederik Hendriklaan heeft gestruind is vast bloemenzaak ’t Kegeltje tegen gekomen. De bloemenwinkel op de hoek van de Frederik Hendriklaan en de Willem de Zwijgerlaan (tegenover Paagman) zit er al zo lang dat je er bijna overheen zou kijken. Rob Kegel van ’t Kegeltje werkt al 35 jaar met veel plezier in het familiebedrijf. Wij gingen langs om te vragen wat hij nou zo leuk vindt aan zijn werk.

Grote kans dat jouw opa of oma en vroeger al bloemen of planten kocht.”Toen de karren nog ratelden over de keien van de Frederik Hendriklaan, verkocht mijn opa met zijn bakfiets bloemstukken langs de Fred”, vertelt Rob Kegel.

De bloemenkar van Opa Kegel

”In 1930 kreeg mijn opa zijn eerste vergunning voor een vaste standplaats op de Frederik Hendriklaan.” Tijdens de tweede wereldoorlog werd het Statenkwartier spergebied, waardoor opa Kegel met zijn bloemstukken weg moest. Maar al gauw nadat de oorlog afgelopen was keerde ’t Kegeltje terug op zijn oude standplaats.

Het stokje doorgeven

Helaas werd opa Kegel na heel wat jaren op de Fred gestaan te hebben met zijn bloemen ziek en ging het stokje door naar de oom en vader van Rob Kegel. ”Al vanaf mijn 10e ging ik naar de Fred om mijn opa en vader te helpen met de bloemen en planten. Na mijn middelbare school ben ik in dienst gekomen en hebben we heel wat jaren met veel plezier samengewerkt. In 2011 heb ik de zaak volledig overgenomen.”

Gek op bloemen

Dat de familie Kegel gek is van bloemen, dat is wel duidelijk. Maar wat maakt het vak dan zo mooi voor hen? ”Elk seizoen zijn er weer andere bloemen, dat vind ik prachtig. We maken goede kwaliteit boeketten en zien mensen blij naar huis gaan. Het is ook erg gezellig, met klanten, maar ook met elkaar. We werken met z’n drieën (mijn vrouw en medewerkster) en we genieten van het werk hier en van de laan. Ons zie je hier voorlopig nog niet vertrekken!”


Meer over ’t Kegeltje ontdekken?

’t Kegeltje bloemisten

Gesloten09:00 - 17:00

Frederik Hendriklaan 217-B, Den Haag

Bekijk meer:bloemisten

adv.