Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aspergelolly’s of aspergekroketten?! Jan en Marjan Rutten organiseren het aspergefeest

Door Alice van der Laan 24 mei 2019

Jan en Marjan Rutten staan zes dagen per week om 01.00 ’s nachts op om de groenten- en fruitbestellingen voor de volgende dag te verwerken. Alsof dat niet genoeg werk is, organiseren ze óók voor het tweede jaar op rij het aspergefeest in het Zeeheldenkwartier. Tijd voor een gesprekje met dit ondernemende stel.

Je hebt de vrolijk gekleurde bussen van Rutten Le Specialiste Du Frais vast wel eens zien rijden. Het familiebedrijf Rutten Groenten levert al 80 jaar groenten en fruit. En dan hebben we het niet alleen over appels en peren, maar juist ook de bijzondere en exotische soorten zoals bruscandoli (soort hop, kost € 45,- per kilo) en vogelmuur (favoriet van Jamie Oliver). ”Vogelmuur is heel hip, maar dat is eigenlijk gewoon onkruid”, vertelt Marjan lachend.

Rutten Groenten in de Piet Heinstraat | Beeld: Facebook Rutten Groenten

Jan, Jan en Jan (en Carlo)

Rutten Groenten is een echt Haags familiebedrijf. Opgezet door opa Jan Rutten, naar zoon Jan Rutten, kleinzoon (de huidige) Jan Rutten en hoogstwaarschijnlijk door naar Carlo Rutten. Hé, wat klopt er niet in dit rijtje? Marjan lacht: ”Mijn zoon gaat geen Jan heten!”

Wat nu opeens hip is, verkopen wij al 40 jaar

Het is een kleurrijke, drukke gezelligheid in groenten-, en fruitwinkel in de Piet Heinstraat. Aan de muur hangt een krantenknipsel uit 1938 van  opa Jan met zijn groenten-, en fruitkraam. ”Zelfs toen hadden we al een bijzonder aanbod. Veel superfood, wat nu opeens hip is, verkopen wij al 40 jaar,” vertelt Jan.

Oude foto Rutten Groenten | Beeld: Facebook Rutten Groenten

Aspergefeest

Als je zes dagen per week in de winkel staat en maar 5 uurtjes per nacht slaapt, waar haal je dan de energie vandaan om nog een buurtfeest te organiseren? Jan en Marjan lachen: ”We willen gewoon iets terug doen voor de buurt, voor het Zeeheldenkwartier. Wij leveren de asperges, zij maken er wat leuks van. Elke ondernemer biedt iets bijzonders aan tijdens het feest, de enige voorwaarde is dat het wel iets met asperges te maken moet hebben.”

De voorwaarde is dat het iets met asperges te maken moet hebben

En, wat krijg je dan? Aspergelolly’s, aspergekroketten, asperge-ijs, nasi met asperges en nog veel meer. Bedenk het maar en het staat er. Het aspergefeest is geen braderie, maar echt een feest met stand-up comedians, straattheater, springkussens, schmink, old-timers, live-muziek en natuurlijk lekker eten waar een glaasje wijn niet bij mag ontbreken. Marjan vertelt: ”Veel is gratis om te proeven en te proberen, voor een heel gerecht betaal je maar een kleine bijdrage. Het is dus ook voor ouders met kinderen erg leuk. Vaak ben je blut als ouder na zo’n dag, hier niet!”

Nog geen plannen zondag? Aanstaande zondag 27 mei is het Aspergefeest in de Piet Heinstraat. Van 12.00 uur tot 18.00 is het feest. Toegang is gratis! Bekijk het evenement op Facebook

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals de dames van Florencia? Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Lees ook:

Verloskundige Chantal: ‘Je kunt een bevalling niet plannen!’

Bij verloskundigenpraktijk Anno in Den Haag ontvangen ze elke dag vrouwen die zwanger zijn, zwanger ...


Meer over Rutten, Le Specialiste Du Frais ontdekken?

Rutten, Le Specialiste Du Frais

groenteboeren

Geopend08:00 - 17:00

Piet Heinstraat 86-A, Den Haag

Bekijk meer:groenteboeren

adv.