Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Witter dan wit: dit zijn de do’s & dont’s op het gebied van tanden bleken

Door Alice van der Laan 28 november 2018

Het lijkt wel alsof we allemaal de witte tanden van Gerard Joling willen. De èèn na de andere tandenbleekpraktijk popt uit de Haagse grond en we rennen er allemaal op af. Maar is dat wel zo verstandig? 

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Tandcosmeticus Pascale Struijk van Haagse tandenbleekpraktijk TopWhite vertelt ons over de do’s en dont’s op het gebied van tanden bleken.

Wat is de beste manier om je tanden te laten bleken?

Er zijn verschillende manieren om je tanden te bleken. Je kan ervoor kiezen om thuis je tanden te bleken, je kan een laserbehandeling nemen om je gebit witter te maken, naar de tandarts of naar een tandcosmeticus.

Wat is de beste manier? Pascale van TopWhite: ”Laat je tanden bleken door een goed aangeschreven professional, dat is altijd de beste en meest veilige manier. Een professional zal je tanden bleken zoals het hoort, met zo min mogelijk peroxide, en die zal je nooit langer dan 5 x 20 min laten plaatsnemen op de stoel.”

[Tekst gaat door op volgende pagina]

Hoe werkt tanden bleken?

Als je ouder wordt krijg je te maken met intrinsieke en extrinsieke oorzaken van tandverkleuring. Intrinsieke verkleuring gebeurt in de tand en wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld een harde klap of medicijngebruik. Extrinsieke verkleuring is de verkleurde laag op de tand die wordt veroorzaakt door roken of sterk gekleurde dranken. Door middel van bleekgel en een laserlamp worden de tanden gebleekt.

Pascale: ”Een goede tandenbleker krijgt tanden weer terug naar de prachtige witte kleur die ze oorspronkelijk waren. Dat is voor iedereen anders. Je kan niet met een plaatje naar de tandcosmeticus komen en zeggen dat je een bepaalde kleur wilt. Als tanden door medicijngebruik of andere inwendige zaken verkleurd zijn raad ik altijd aan een afspraak met de tandarts te maken.”

[Tekst gaat door op volgende pagina]

Kan elk gebit gebleekt worden?

Het is niet voor iedereen verstandig om zijn of haar tanden te laten bleken. Pascale: ”Een kunstgebit kan niet gebleekt worden. Als mensen een facing  (tandheelkundige restauratie gemaakt van porselein of keramiek) hebben kunnen we er omheen bleken, dus dat kan wel. Mensen die alleen maar facings hebben kunnen heel goed gebleekt worden. Vaak hebben types als Gerard Joling en Alex van Temptation Island gewoon hele witte facings. Echte tanden worden niet zo wit.”

Ook als je onder de 18 bent of zwanger bent is het niet verantwoordelijk je tanden te bleken vertelt Pascale. ”Als je onder de 18 bent is je tandbeen nog niet volgroeid en als je zwanger bent zijn de effecten niet bekend. Dus doen we het voor de zekerheid niet.”

[Tekst gaat door op volgende pagina]

Tot slot krijgen we nog een paar goede tips mee van Pascale:

Do’s

  • Gebruik een goede whiteningtandpasta
  • Laat je adviseren door een professionele tandcosmeticus voordat je in behandeling gaat

Dont’s

  • Niet roken, koffie, cola of thee drinken tot 12 uur na je behandeling
  • Laat niet spelen met je gebit. Ga naar een goed aangeschreven tandbleekpraktijk.
  • Ga nooit langer dan 5 x 20 min in behandeling
  • Thuisproducten kunnen geen kwaad, maar doen niet zoveel. Zonde van je geld dus.

Heb je nog meer vragen of tanden bleken of wil je zelf je tanden laten bleken? Neem dan contact op met Pascale van TopWhite


Meer over TopWhite ontdekken?

TopWhite beauty en wellness

Laan van NOI 160, Den Haag

Bekijk meer:beauty en wellness
Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.