Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pukkels door je mondmasker: De Huidkliniek geeft tips tegen ‘maskne’

Aangeboden door De Huidkliniek 2 januari 2021

‘Maskne’ is een nieuwe term in coronatijd. Acne, veroorzaakt door je mondkapje. We hebben al genoeg aan ons hoofd dus pukkels is wel het laatste dat we willen. Gelukkig heeft de Huidkliniek een paar hele goede tips om dit probleem te voorkomen én op te lossen!

Allereerst: wie is De Huidkliniek? Een nieuweling in Den Haag, maar een bekende naam in onder andere Amsterdam, Utrecht en Haarlem. Een schoonheidsinstituut met een aanpak die eerlijk en doeltreffend is. Je begint altijd met een consult, waarin je huid eerst uitgebreid wordt onderzocht.

Huidscan

Je kunt ook een huidscan laten maken, waarin je alle informatie krijgt over je huid. Je krijgt zelfs te zien hoe je er over tien jaar zou uitzien. En het fijne is dat je vóórdat je een behandeling inboekt, een prijsindicatie krijgt. Zodat je van tevoren precies weet wat je betaalt.

Tekst gaat verder onder de video

Maskne

De huidspecialisten van De Huidkliniek zien de laatste tijd dus steeds vaker mensen die last hebben van maskne. Jaja, er is een heuse term voor de huidproblemen die je krijgt door het verplichte mondmasker. Vooral het langdurig dragen van een mondmasker zorgt voor irritatie, aan de wangen, de kin en het gebied rond de mond.

Eén van de redenen waarom we maskne kunnen krijgen is omdat de huid door het masker veel meer last krijgt van wrijving dan normaal. Het verstoort de huidbarrière: de beschermende huidvetten en olie wordt door het masker geabsorbeerd. Een tweede reden is dat je in je mondmasker ademt, waardoor er een vochtige omgeving ontstaat. Dit zorgt ervoor dat bacteriën en gisten meer kunnen groeien en er vervolgens sneller puistjes ontstaan.

Voorkomen

De huidspecialisten adviseren om maskers te vermijden die gemaakt zijn van polyester of synthetische materialen. Die ademen slecht, katoenen of zijde maskers zijn beter. Probeer het mondkapje ook niet steeds te verschuiven om zo wrijving op de huid te voorkomen.

Verder is het belangrijk om je mondkapje regelmatig te wassen. Zo voorkom je de verspreiding van bacteriën op de huid. Kom je thuis, was je gezicht dan even om het zweet en de dode huidcellen te verwijderen. En blijf hydrateren met goede crèmes! De huidspecialisten van De Huidkliniek weten alles van de juiste crèmes.

Laat je huid met regelmaat goed reinigen bij de huidtherapeut, waarbij alle onzuiverheden verwijderd worden en de huid barrière versterkt wordt. Een dieptereiniging in combinatie met een peeling of een facial zijn heel effectief bij Maskne. Goed om te weten: een behandeling om maskne te behandelen wordt vaak vergoed door je zorgverzekeraar!

Wil je een vrijblijvend consult en een eventuele eerste behandeling bij De Huidkliniek boeken? Bel 088-2240300 of maak een afspraak online


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Huidkliniek. Meer over De Huidkliniek ontdekken?

De Huidkliniek beauty en wellness

Gesloten08:30 - 17:30

Laan van Nieuw Oost-Indië 54, Den Haag

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.