Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Patricia richtte Massage & Health Centre op: ‘Je lichaam fluistert lang voordat het schreeuwt’

Aangeboden door Massage & Health Centre Scheveningen 9 februari 2020

Het is nog maar een half jaar geleden dat Patricia Entjes Massage & Health Centre Scheveningen startte. Het lijkt al veel langer geleden, want in een mum van tijd heeft ze een grote klantenkring opgebouwd. Mensen weten haar vooral te vinden vanwege de uitgebreide aandacht die ze voor je heeft en haar beheersing van speciale massagetechnieken. “Je komt hier echt tot rust.”

Zodra we op een frisse januaridag binnenkomen bij de massage- en gezondheidssalon, stappen we een oase van rust en warmte binnen. Het is er natuurlijk aangenaam warm, het ruikt er heerlijk en er klinkt rustgevende muziek. Ook valt de moderne, sfeervolle inrichting op. We voelen ons gelijk thuis. “Dat is ook precies de bedoeling”, vertelt eigenares  Patricia Entjes. “Ik wil niets liever dan dat mensen hier tot rust komen. Dat moet al beginnen vanaf het moment dat je voet over de drempel zet.”

MCH Scheveningen 07
Het fraaie interieur van Patricia’s praktijk. (Beeld: indebuurt Den Haag)

Luisterend oor

Voordat Patricia haar eigen praktijk begon, werkte ze al een aantal jaar als masseur. In die periode merkte ze dat de behoefte van veel mensen niet helemaal aansloot bij de behandelingen die door reguliere salons werden aangeboden. “Voor bepaalde lichamelijke klachten helpt het niet om ‘slechts’ oppervlakkig te worden gemasseerd. Er werd ook niet altijd goed geluisterd naar de klacht of behoefte van de klant. Ik dacht: dat kan beter. Ik vind het heel belangrijk om de behoefte of klacht goed te inventariseren. Wat dat betreft bied ik mensen ook een luisterend oor.”

Beeld: indebuurt Den Haag

Deep tissue

Vervolgens heeft ze verschillende opleidingen gevolgd, om precies te weten hoe het menselijk lichaam in elkaar zit. “Die lessen in bijvoorbeeld anatomie en fysiologie waren superinteressant en die opleidingen werpen echt hun vruchten af in de behandelingen. Het lichaam heeft bijvoorbeeld een sterk zelfgenezend vermogen. Om dat te stimuleren is een veel uitgebreidere aanpak nodig dan veel reguliere massagesalons aanbieden. Een deep-tissue massage bijvoorbeeld. Het wordt dan ook echt een rustmoment.”

Burn-out-klachten

Eén van de specialiteiten van Patricia is de behandeling van burn-out-klachten. Helaas kan ze daar zelf over mee praten, want ze heeft zelf ook te maken gehad met een burn-out. “Veel mensen negeren de signalen die hun lichaam afgeeft, zoals pijnlijke spieren of gewrichten. Maar veel mensen blijven doorgaan, totdat je lichaam aan de noodrem trekt en je daadwerkelijk overspannen bent. Mensen komen soms helemaal grauw en uitgeput binnen. Ik zou iedereen willen oproepen: luister naar je lichaam. Want voordat je lichaam schreeuwt, heeft het al gefluisterd.”

Valentijnsactie

Met z’n tweeën tot rust komen kan ook! Je kunt bij Massage & Health Centre namelijk ook een duo-massage boeken. Wil je dit eens proberen, dan is het Valentijnsdag, of het weekend erna misschien een goed moment. Van 14 t/m 16 februari krijg je namelijk 10 euro korting op het totaalbedrag als je een duo-massage boekt!

Ook een behandeling boeken? Klik hier.

Massage & Health Centre Scheveningen. (Beeld: indebuurt Den Haag)
Patricia Entjes is eigenares van Massage & Health Centre Scheveningen

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Massage & Health Centre Scheveningen. Meer over Massage & Health Centre Scheveningen ontdekken?

Massage & Health Centre Scheveningen beauty en wellness

Geopend10:00 - 22:00

Kranenburgweg 180-f, Den Haag

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.