Niet voor watjes: Ik probeerde micro-needling uit en dit is wat er gebeurde

Schoonheidssalon MaPeau in de Haagsche Bluf vroeg of ondergetekende ‘micro-needling’ wilde proberen. Waarbij er een hele reeks naalden je gezicht ingaan. Ik zeg je: ik ben een watje als het op naalden aankomt. Hoe het was, lees je hier. En eigenlijk ben ik best blij met het eindresultaat! 

Allereerst, wat is micro-needling eigenlijk? Het is een apparaat met piepkleine naaldjes aan het uiteinde, die de schoonheidsbehandelaar over je huid laat gaan. In het geval van MaPeau is dat ‘het allernieuwste apparaat op het gebied van micro-needling’, de Dermapen.

Tekst gaat verder onder de foto

MaPeau verzorgt niet alleen beauty-behandelingen, ook verkopen ze merken en make-up die je normaal alleen in de apotheek vindt, zoals Vichy. Foto: indebuurt

‘Celvernieuwing’

Met de Dermapen worden op hoge snelheid minuscule verticale kleine gaatjes in de huid gemaakt, je huid krijgt een oppervlakkige beschadiging. Maar geen paniek: door de microwondjes komen groei- en helende factoren vrij, wat zorgt voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine in de huid. Bovendien wordt er door die naalden een serum je huid ingesluisd om je DNA te beschermen, van het exclusieve merk Neova.

Volgens de (medische) experts is het het gevolg dat de huid zich gaat gedragen als een jongere huid. Celvernieuwing schijnt op te treden en de huid wordt ‘egaler, pigmentvlekken verminderen en de structuur verbetert’. Ok, kom maar op met die naalden dan!

Eerst een gesprek

Allereerst word ik welkom geheten door de lieftallige manager van MaPeau, Tessa Hartog. Zelf ziet ze eruit om door een ringetje te halen. Samen met haar collega Danny (met een al even mooie huid), die mij gaat behandelen, legt ze uit wat ik kan verwachten. Dit gebeurt voorafgaand aan iedere behandeling.

Tekst gaat verder onder de foto

Achterin: Tessa en behandelaar Danny hebben eerst altijd een ‘voorgesprek’ met je. Foto: indebuurt

“Ik denk dat microneedling voor jou ideaal is”, zegt Tessa. “Je hebt wat zonschade opgelopen en na de behandeling worden ook die pigmentvlekken opgelost. Verder zal je huid egaler worden, en fijne lijntjes vervagen.” Hm, denk ik bij mezelf, ik moet het nog zien.

Ook moet ik een medisch formulier invullen waarbij er onder andere wordt gevraagd naar mijn medicijngebruik. MaPeau is namelijk een medische schoonheidssalon: ze verkopen merken zoals La Roche Posay en Vichy die je normaal alleen in de apotheek koopt. Alleen krijg je er hier uitgebreid  advies bij. Het voelt in elk geval aan alsof deze schoonheidssalon weet wat ze doet!

De behandeling

En dan hup! die stoel in. De behandeling vindt plaats in een rustige, schone kamer achterin de salon. Ik vind het best een beetje eng, maar ik ben best een watje als het op naalden aankomt. Gelukkig stelt Danny me gerust. Zelf doet hij regelmatig aan microneedling vertelt hij: “Ik vind het heerlijk. De eerste keer is even wennen, maar het effect is zo mooi. Ik kan niet meer zonder.”

Foto: indebuurt

Danny zet zijn mondkapje op en reinigt eerst mijn huid. Wat heerlijk is, een soort massage van gezicht en hals. Daarna worden met een glycolzuur de dode huidcellen verwijderd. En nu kan het echte werk beginnen. De pen wordt recht op m’n huid gezet en hierna ingedrukt. Zzzzzzzzzz! hoor ik. Het liefst wilde ik op dat moment die stoel uitspringen. Op sommige delen van m’n gezicht voelt het alsof er letterlijk overheen geragd wordt met een mini drilboor. Als m’n gezicht maar niet doormidden breekt! denk ik angstig.

Gezigzag

Er volgde een uur van gezigzag over mijn gezicht, hals en Danny nam zelfs een deel van m’n decolleté mee. “Ik wil van die rimpel af die je daar hebt”, vertelt hij.

Regelmatig vraagt Danny of het wel goed met me gaat en als het me even teveel wordt stopt hij rustig. Op sommige delen van m’n gezicht voelt het pijnlijker aan dan andere delen. Danny: “Dat komt omdat je huid op sommige delen dikker is en ik er dus dieper met de naalden kan ingaan.”

Tekst gaat verder onder de foto

Het eindresultaat. Geloof me, ik zag er voor de behandeling een stuk minder fris uit!

Na ongeveer drie kwartier zijn we klaar en ik moet er echt van bijkomen. Als ik in de spiegel kijk is m’n gezicht knalrood en zit onder de vlekken. Maar dat is na een paar dagen weer voorbij, vertellen Danny en Tessa. Ze geven me advies (niet in de zon, factor 50 opsmeren!) en een gratis mini-huidverzorgingssetje mee. Ondanks de roodheid voelt m’n huid strak en fris, en na een paar dagen, als de roodheid weg is zie ik al resultaat. Ik heb een soort ‘glow’ die ik eerder niet had, en m’n poriën zijn fijner. Ik moet nog afwachten hoe het zich de komende weken gaat ontwikkelen, want het echte resultaat schijnt dan pas zichtbaar te zijn.

Ik boek er meteen twee sessies micro-needling bij, want een kuur van drie keer is het effectiefst (zeggen ze). Je leest het: ik ben om!

Schoonheidssalon MaPeau

Haagsche Bluf 34, 2511 CN Den Haag

Nu geopend

Meer informatie

Lees meer:

Meer in deze categorie

Beauty & wellness

Ga naar “Deze Haagse salon helpt je van couperose en hyperpigmentatie af: ‘Ik heb mijn zelfvertrouwen terug’”

Deze Haagse salon helpt je van couperose en hyperpigmentatie af: ‘Ik heb mijn zelfvertrouwen terug’

Ga naar “Hagenaars die krap bij kas zitten kunnen gratis naar de Beautybank”

Hagenaars die krap bij kas zitten kunnen gratis naar de Beautybank

Ga naar “Laser ontharen: bij deze Haagse salon wordt scheren verleden tijd (en ze hebben een fijne actie!)”

Laser ontharen: bij deze Haagse salon wordt scheren verleden tijd (en ze hebben een fijne actie!)

Aangeboden door CadanCe Huidinstituut

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “True Spirit gebreide tuniek** € 14,99”

True Spirit gebreide tuniek** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “AH Servies groen-wit vanaf € 1,59”

AH Servies groen-wit vanaf € 1,59

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker Servicedesk – Kessler Stichting”

Medewerker Servicedesk – Kessler Stichting

 • Kessler Stichting
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Kennismaken met de Volksuniversiteit Den Haag”

Kennismaken met de Volksuniversiteit Den Haag

 • Volksuniversiteit Den Haag
 • Van 12 dec t/m 15 dec
volksuni Den Haagvolksuni Den Haag

Topper

Ga naar “Kerstmarkt in Den Haag: Royal Christmas Fair”

Kerstmarkt in Den Haag: Royal Christmas Fair

 • T/m 23 dec
Ga naar “Honderdduizend bomen”

Honderdduizend bomen

 • Atrium, City Hall
 • T/m 16 dec