Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Help, al weken geen kapper! 6 Tips van Sylvia: ‘Verstop alle scharen’

Door Joyce Hoogland 31 maart 2020

Tijdens de coronacrisis zitten we letterlijk en figuurlijk met de handen in het haar. Veel mensen durven niet meer in de spiegel te kijken omdat ze vast schrikken van de bokkenpruik op hun hoofd: te lange pony, uitgroei en losgeslagen krullen. Wat moeten we daar mee, nu we niet naar de kapper kunnen?

Wij hebben hulp ingeschakeld van de Haagse thuiskapper Sylvia. “Dit is mijn belangrijkste tip; verstop alle scharen en laat het knippen echt over aan de kapper! Niets is zo erg als een scheef geknipte pony. Ook het welbekende puntjes knippen wordt al snel puntjes van een centimeter of 10. Eraan plakken lukt niet, dus wees verstandig en doe het niet!”

Lekker kort

“Mannen kunnen een lekker kort geschoren coupe nemen. Zorg wel voor een goede tondeuse, niet dat bijvoorbeeld halverwege de batterijen op zijn 😉

Je hebt verschillende opzetstukjes: hoe groter, des te langer het haar blijft. Begin met b.v. opzetstukje 4 en doe de contouren met een kleiner opzetstukje. Vraag of je partner je hierbij wil helpen, want het is nu eenmaal precisiewerk. Werk van onder naar boven met een scheppende beweging, zodat je geen rand krijgt maar een mooie overloop. Zo kunnen de mannen er weer een paar weken tegenaan.

Voor de dames met kort haar waarvan de coupe begint uit te groeien: ga eens aan de slag met een krultang. Met wat volumepoeder wordt het haar iets stugger zodat je het gemakkelijk kan krullen. Als alles is gekruld kan je met je handen de krullen loshalen en met lak vastzetten.”

Uitgroei

“Dames met een uitgroei: wees verstandig en ga NIET zelf stoeien met de kleurdoosjes van Meneer Drogist. Het kan zó fout gaan en als het mislukt is er momenteel geen kapper die het voor je op kan lossen. Wil je toch die uitgroei kwijt, dan zijn er speciale spuitbusjes te koop die tot de volgende wasbeurt je uitgroei maskeren. Laat het bijwerken van je kleur alsjeblieft aan de expert over: zij weten wat ze moeten doen en zitten na de crisis met smart op jullie te wachten.”

Hysterische krullen

“Hoe hou je de krullen in bedwang? Mensen met krulhaar gebruiken, als het goed is, al de juiste producten. Na het wassen gebruik je het product. Kam of borstel het in model en laat het haar aan de lucht opdrogen. Zodra het haar droog is kan je met een haarolie het haar iets los halen zodat het pluizige weg is en de krullen mooi glanzend in model vallen. Als je het haar gaat drogen met een föhn dan garandeer ik je ‘coupe ontploffing’ en zie dat maar eens in te dammen!”

Zwaar haar

“Heb je prachtig lang haar, maar wordt het nu te zwaar? Je kan ervoor kiezen om je haar op te steken. Maak een staart op het achterhoofd of in de nek. Vervolgens kan je de staart met een krultang krullen en de krullen daarna loshalen met de vingers. Nu rol je de krullen rond je hand en zet deze met speldjes vast rond de staart. Hier en daar een plukje wat losser trekken en vastzetten met wat haarlak. Zet er eens een gezellige haarklem of sierspeld met een bloem tegenaan, daar fleurt de boel lekker van op.”

De puntjes

“Nog een hele belangrijke tip: verzorg je haar goed. Je houdt het haar op deze manier in conditie en goed kambaar. Zo blijven de gespleten punten ook uit.

Als alles hierboven niet te doen is omdat je écht geen gevoel hebt met haar, kan ik je altijd nog aanraden om een pruik, muts of pet aan te schaffen. Als je dan naar buiten gaat kan je deze opzetten en dan maar hopen dat de coronacrisis zo snel mogelijk weg is en iedereen weer fijn naar de kapper kan.”

En dan nog even dit: “Helaas hoor ik van mijn collega’s om mij heen dat mensen veel geld bieden om toch thuis gekapt te kunnen worden. Lieve mensen, als een kapper op dit moment gaat werken en ze worden gesnapt dan is de boete €4000,-. Buiten het feit dat er een hoge boete wordt uitgedeeld speelt iedereen met zijn gezondheid en geloof me, dan maar haar met een uitgroei. Heb geduld, de kappers wachten met smart op hun klanten wanneer het weer veilig is.

Lees ook:

Hipperdepip! Zo dragen jullie je ‘Haagse mat’ het liefst

We wisten het natuurlijk al lang, maar de Haagse mat is een haarstijl die je voor altijd in de armen...

adv.