Doe mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland

Door Alice van der Laan 11 december 2018

Erger je je aan het onkruid op het schoolplein? Zijn de kleedkamers van jouw sportclub toe aan een lik verf? Verdient jouw oma in het verzorgingshuis een gezellige middag? Tijdens NLdoet grote vrijwilligersactie op 15 & 16 maart 2019 kun jij de klus klaren!

Met een paar extra handjes heb je het namelijk zo voor elkaar.

Wat houdt de vrijwilligersactie van NLdoet in?

”Met z’n allen, met z’n a-hà-len” is niet voor niets zo’n populair nummer in Nederland. Wij doen graag dingen samen, dus waarom geen vrijwilligerswerk? Tijdens de grote vrijwilligersactie in maart kun je 1 of 2 dagen proeven hoe het is om vrijwilliger te zijn. Je handen uitsteken en een vreemde of misschien wel je eigen club helpen. Dat voelt goed!

Anderzijds kun je een klus aanbieden. Zoals bijvoorbeeld extra’s verzamelen voor arme kinderen, een onbezorgd dagje weg organiseren of het clubhuis verven. Inmiddels zijn er landelijk al meer dan 2700 klussen aangemeld!

Bijdrage aanvragen

Hoe sneller je bent met het aanbieden van je klus, hoe meer tijd je hebt om vrijwilligers te werven. Nog leuker: als je voor 31 januari jouw klus indient kun je een bijdrage aanvragen van maximaal €400,- bij het Oranjefonds. Wees er snel bij want op = op. Hulp nodig bij het aanvragen? Ga dan naar de gratis helpdesk van PEP.

Vrijwilligerswerk doen

NLdoet is één grote proeverij van vrijwilligerswerk. Bedenk je dat je van alles kunt proberen zonder dat je er aan vast zit. Hoe leuk is dat! Het komt dan ook vaak voor dat mensen het zo gaaf vinden dat zij het blijven doen. Je helpt namelijk niet alleen anderen, maar ook jezelf. Denk aan hoeveel nieuwe vaardigheden je kunt opdoen, nieuwe contacten die je leert kennen, de werkervaring die je opdoet en nog veel meer.

Kan je niet tot maart wachten om een klus te doen? Ga dan naar www.denhaagdoet.nl, daar vind je 1001 organisaties die springen om jou als vrijwilliger!

Lees óók:

Wat gebeurt er in dat kleurrijke pand aan de Riviervismarkt?

Je bent er vast wel eens langsgekomen met de fiets of met de tram: het felgekleurde pand van PEP Den...

PEP nodig? Kom maar binnen met je plan!

De inwoners van Den Haag hebben veel initiatief om de stad en zijn inwoners te verrijken. Alleen hoe...

Meer over PEP Den Haag ontdekken?

PEP Den Haag zakelijke dienstverleners

Nu gesloten09:00 - 17:00

Riviervismarkt 2, Den Haag

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

Meer over

Acties Doen

adv.