Dit is de beste wijn voor Pasen volgens vinoloog Henry II

Aangeboden door Henry II 11 april 2019
Het is lente! De tijd van chocolade eieren en het witte goud (asperges natúúrlijk) is weer aangebroken. Lekker! Jij wilt uiteraard dat jouw paasbrunch op z’n paasbest smaakt. Hoe krijg je dat voor elkaar? Met de beste wijn natuurlijk. 

Er is niks lekkerder dan heerlijke asperges met Pasen. Maar, heb je wel eens nagedacht over wat je daar het beste bij kan schenken? Wij gingen langs wijnhandel Henry II, op de Westduinweg, voor advies.

[Tekst gaat door onder foto]

Beeld: ChezElles-ConseilVinsAlsace

Wijn uit de Elzas

Henry is register vinoloog van de wijnacademie, dus we kunnen er op vertrouwen dat hij er wel wat van af weet. Henry begint enthousiast te vertellen over wijn uit de Elzas. Want volgens Henry is deze wijn de perfecte begeleider van gerechten met asperges.

”Wil je een heerlijke paasbrunch? Ga dan voor asperges met een Pinot Blanc of een Pinot Gris uit de Elzas. De Pinot Gris heeft een iets intensere smaak dan de Pinot Blanc, dit komt door de dikke schil van de druif. Maar beiden zijn zachte, milde wijnen die goed passen bij de verfijnde smaak van witte asperges”, vertelt Henry.

[Tekst gaat door onder foto’s]

Beeld: Geronomooo!
Beeld: Geronomooo!
Beeld: Geronomooo!

Wijnhandel Henry II

Ken je wijnhandel Henry II nog niet? Dan raden we je aan er eens langs te gaan. De winkel heeft een groot assortiment wijnen uit de klassieke wijnlanden Frankrijk, Italië en Spanje. Soms heeft hij een verrassing uit een ander land, hij laat je graag proeven 😉


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Henry II. Meer over Henry II ontdekken?

Henry II

Nu gesloten10:00 - 19:30

Westduinweg 193, Den Haag

adv.