Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Marije: ‘Mijn huisgenoot en ik zijn de plantenmama’s’

Door indebuurt Den Bosch 6 juni 2020

Marije Bleijlevens (23) is recent afgestudeerd en ze woont op kamers in Den Bosch. Hier leeft ze samen met haar twee huisgenoten, Nina en Judith. Ze hebben het appartement gezellig gemaakt met onder andere plantjes.

Marije leeft ongeveer anderhalf jaar in dit appartement met twee huisgenoten. In juni maakte ze een wissel mee: haar twee vriendinnen waar ze het appartement mee huurde, gingen allebei samenwonen. Om het contract niet te verbreken, zocht ze twee nieuwe huisgenoten. “Dat was wel heel spannend, want als niemand bij me kwam wonen, moest ik iets anders zoeken. Door deze woning heb ik hoge eisen!” Gelukkig vond ze twee gezellige meiden, Judith en Nina.

Hartje centrum

Hoe dat zit met die hoge eisen? Marije heeft het goed voor elkaar met haar huis. Haar kamer ligt op de zolder, met kiepraam en een inloopkast! Nog een voordeel: ze woont in hartje centrum. Het interieur regelde ze samen met haar huisgenoten.

Kastje van de straat

De inrichting is bij elkaar geraapt. “We gooiden alles op een grote hoop. De eettafel is van Nina en Judith nam wat spullen mee. Sommige meubels stonden hier voordat ik van huisgenoten wisselde. Die gele kast bijvoorbeeld.” Daarnaast staat een blauw kastje waar plantjes op staan. “Die vond ik in de stad, hij stond daar gewoon. Ik weet eigenlijk niet of ik het wel mee mocht nemen, maar aangezien hij daar zo achtergelaten was lijkt het me wel zo.” Ze hebben een bijzondere poef: Judith had er twee besteld en voor één heeft ze een hoes gehaakt. Bij de andere kochten ze een stofje in de winkel. “We hebben daar uren rondgelopen.”

Tekst loopt door onder foto’s.

“Eerlijk gezegd proppen we wat we mooi vinden ertussen”, vertelt ze lachend. “Eigenlijk is het een grote rotzooi.” Wat meteen opvalt als je naar binnenloopt, is dat er veel groen is. Marije plant op meerdere plekken in de stad moestuintjes met ‘De Rijdende Moestuin‘. Al die plantjes zijn dus geen verrassing. “Nina en ik zijn de plantenmama’s. Judith is allang blij dat ze een paar cactussen in leven kan houden op haar kamer!”

Tekst loopt door onder foto’s.

Midden in het feestgedruis

Marije heeft in de vijf jaar dat ze in Den Bosch woont en naar school ging, genoeg mensen leren kennen. “Dat was in het begin wel echt lastig hoor!” Soms moet ze op zaterdagavond oordoppen in doen tegen de uitgaansherrie. Niet altijd, want een goede oplossing tegen het geluid is zelf stappen. “Het is hier zo gezellig! In de stad heb je altijd iets te doen.” Met carnaval woont ze midden in het feestgedruis, wat ze gelukkig leuk vindt. “Ik zie mezelf niet snel weggaan hier, dit is het eerste huis in de stad waar ik me thuis voel.”

Meedoen?

Lijkt het je leuk om jouw huis of tuin in Den Bosch terug te zien op onze site? Stuur een mail naar [email protected] of laat het ons weten via Facebook. Dan komen we graag langs voor een interview en wat foto’s.

Lees ook:

Lees ook:

Binnenkijken bij Mireille

Binnenkijken bij Mirelle: ‘Hier kom ik tot rust’

Mireille Vos (44) is het liefst in of op het water. Verhuizen naar Curaçao was daarom een logische o...
Havensingel brugplein

Binnenkijken bij Hans: ‘Mensen vinden het gebouw op een frietzak lijken’

Vragen jullie je ook altijd af hoe het is om te wonen in het hoekhuis aan de Havensingel op het Brug...

Binnenkijken bij Jan en José op het Tilmanshofje: ‘De muizen liepen overal in huis’

Verscholen tussen de Vughterstraat en de Parklaan zit het prachtige Tilmanshofje: een groepje huizen...
Willen van Oranjelaan

Binnenkijken bij een supermoderne miljoenenvilla aan de Willem van Oranjelaan

Nog ergens wat geld liggen en ben je op zoek naar een nieuw onderkomen? Misschien is deze villa aan ...

adv.