Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Véroni: ‘Ik heb vijftig planten op 30 m²’

Door Marèl Holtermans 24 maart 2020

Ja, er staan echt vijftig planten in de compacte woning van Véroni den Ambtman (30). En ja, er is (meer dan) genoeg ruimte over om te lopen. “Je zou kunnen zeggen dat het een uit de hand gelopen hobby is.”

“Ik vind het gewoon heel fijn, al dat groen om me heen”, begint Véroni. “Ik woon hier midden in de stad, maar op deze manier voelt het toch als buiten. Alleen dan binnenshuis. Dat is heel waardevol, aangezien ik zelf geen balkon of tuin heb.”

Plantenasiel

Véroni’s liefde voor planten heeft er naar eigen zeggen altijd al ingezeten. “Maar de passie is de laatste tijd wel gegroeid”, geeft ze aan. “Ik neem ook planten van vriendinnen over die zelf (een tijdje) weggaan. Daarnaast ga ik bijna elke week even naar Groenrijk. Zo blijft mijn collectie groeien!” Of ze alle soorten kan onderhouden? “Alleen vetplantjes overleven het bij mij niet.”

“De planken daarboven geef ik met een wijnfles water”

Weinig spullen

“Los van de planten, heb ik weinig spullen nodig”, vervolgt Véroni. “Alles wat hier staat, paste in tien verhuisdozen. Ik ben in een paar uur verhuisd.” Inmiddels is Véroni dan ook wel prof geworden in verhuizen: de afgelopen jaren is ze vaak van adres veranderd. “Ik vind het gewoon heel leuk om op Funda te kijken. De meeste huizen die erop staan, ken ik onderhand wel. Zo kwam ik ook bij dit stulpje terecht. Ik hoefde eigenlijk helemaal niet weg uit mijn vorige woning, maar dit was een kans die ik niet kon laten liggen. Zowel qua prijs, als sfeer én locatie ging ik erop vooruit!”

Tekst loopt door onder de foto’s. 

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Trouwfoto van opa en oma

Naast de jungle is er nog iets dat opvalt in Véroni’s woning: een plank, met daarop verschillende kleine spullen. Aan het begin staat een fotolijst. “Dat zijn mijn opa en oma”, vertelt ze. “Deze foto is heel erg waardevol voor mij. Net als de rest van de spulletjes op deze plank.” Naast de trouwfoto staan kinderschoenen, haar eerste spaarpot en – hoe kan het ook anders – nog een cactus. “Deze spullen zouden los van elkaar misschien heel lelijk zijn, maar zo samen vind ik het goed gelukt.”

“Ik ga bijna elke week naar Groenrijk”

Tekst loopt door onder de foto’s.

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

In de binnenstad

Véroni ziet haar plantencollectie de komende tijd nog groeien. “Op den duur vind je vanzelf wel weer nieuwe plekjes voor planten. Dat gebeurde ook bij die balk, boven de voordeur. Die stond eerst vol met bierflesjes, maar dat vond ik te druk. Uiteindelijk heb ik ze ingeruild voor planten. Hoe ik ze water geef? Met een lege wijnfles. Dan kom ik er net bij!”

Lijkt het je leuk om jouw huis of tuin in Den Bosch terug te zien op onze site? Stuur een mail naar [email protected] of laat het ons weten via Facebook. Normaliter zouden we langskomen voor een interview en foto’s, maar vanwege de coronamaatregelen houden we telefonisch een interview.

Meer binnenkijkers:

Binnenkijken bij opruimcoach Merel: ‘Wij willen juist klein wonen’

Via Funda hebben we al eens binnengegluurd bij het huis van opruimcoach Merel, omdat het de kleinste...
binnenkijken bij sharon

Binnenkijken bij Sharon: ‘Toen ik het huisnummer zag, wist ik dat dit mijn plekje was!’

Een huis waar alles klopt en helemaal tot in de puntjes af is? Dat is niets voor Sharon Hooper (24)....
Binnenkijken bij Tamara

Binnenkijken bij Tamara: ‘Sommige mensen vinden dit huis te kil’

Tamara heeft het - naar eigen zeggen - goed voor elkaar: ze woont samen met haar vriend op tien minu...

Binnenkijken bij Svenja: ‘Ik vroeg een klusjesman of ik zijn boor kon lenen’

Wat te doen als je iets in je woning wilt veranderen, maar niemand in de buurt is om te helpen? In h...

adv.