Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Sharon: ‘Toen ik het huisnummer zag, wist ik dat dit mijn plekje was!’

Door Marèl Holtermans 7 maart 2020

Een huis waar alles klopt en helemaal tot in de puntjes af is? Dat is niets voor Sharon Hooper (24). Daarom is haar appartement voor haar perfect. Ze moest flink aan de bak en is naar eigen zeggen nog altijd bezig met kleine dingetjes in huis. Wij namen bij haar thuis een kijkje. 

“De woningbouw vertelde me dat een aantal mensen dit huis had afgewezen”, begint Sharon. “Ik zal eerlijk zijn: dat snap ik best. Er moest zóveel aan dit appartement gebeuren.” Zelf had ze ook twijfels toen ze voor het eerst naar de woning liep. Totdat ze het huisnummer zag: 5c. Sharon: “Het getal 5 is mijn lievelingsnummer en de ‘c’ is de eerste letter van mijn bijnaam, Cher. Dat was het moment dat ik wist dat dit mijn huisje was.”

Tekst loopt door onder de foto’s.

Flink aan de bak

Als je nu rondkijkt, verwacht je niet dat het appartement hiervoor niet in de beste staat was. “Vergis je niet: het zag er totaal anders uit. Gelukkig kom ik uit een klusfamilie en heb ik heel veel hulp gehad. Wat er allemaal verbouwd is? Nou, in ieder geval de plinten, er lag geen vloer op de grond, ik heb de muren zelf geschuurd met schuurpapier, we moesten schilderen en dan vergeet ik waarschijnlijk nog een aantal onderdelen. Veel muren waren geel door de rook, maar daar zie je gelukkig bijna niets meer van terug!”

“Hier voelde ik me direct thuis”

Thuisgevoel

Hoewel Sharon zich naar eigen zeggen niet overal direct thuisvoelt, was dat bij dit appartement wel het geval. “Toen ik vroeger verhuisde, moest ik best een lange tijd wennen. Dat had ik hier helemaal niet. Vanaf het begin was dit mijn plekje, zeker nu ik twee honden heb!”

Tekst loopt door onder de foto’s.

Vakantiegevoel in huis

Ook de twee honden zijn blij met het huis. Terwijl Sharons huskey op een grond een tukkie doet, staart haar andere hond naar buiten. “Hij heeft een eigen loungeplek gemaakt”, vertelt ze lachend. “Dan klimt hij op de bank, leunt hij met zijn voorpoten op de rugleuning en zit hij met zijn achterpoten op de zijleuning. Op die manier kan hij lekker naar buiten staren. Ik ga daar dan vaak naast zitten. Door het leuke uitzicht op die witte huizen, krijg ik een soort vakantiegevoel!”

Tekst loopt door onder de foto’s.

Schoonmaken met Elvis

De tv die in de kamer staat, zet Sharon niet zo vaak aan. “Ik luister liever op de bank naar muziek. Of ik lees een boek, dat vind ik veel ontspannender. Ik heb nog een oude lp-speler, waardoor je heel mooi geluid hebt. Ik vind het heerlijk om muziek van Elvis op te zetten, bijvoorbeeld als ik aan het schoonmaken ben. Dat heb ik altijd al mooie muziek gevonden en daarom heb ik redelijk wat platen van de King of Pop. Maar ik vind artiesten als Adele ook heel erg goed!”

Doodshoofden

Naast de muziek, planten en spullen voor honden valt er nog iets op in het huis van Sharon: er zijn vrij veel doodshoofden. “Ik zet ze subtiel verspreid in het appartement. Sommige mensen vinden dat een beetje eng, ik vind het gewoon mooi. Vooral die kruidenpotjes van doodshoofden vind ik grappig. Die zijn toch superleuk?!

Tekst loopt door onder de foto’s.

Pssst, wil jij meedoen met onze rubriek ‘Binnenkijken bij’? Laat het ons weten via dit formulierof via Facebook! Je hoeft geen watertoren in Den Bosch of een superdeluxe huis te bezitten (mag natuurlijk wel). Zolang jij er trots op bent, een leuk verhaal hebt, óf een keer op indebuurt wilt staan is elke woning goed! 

Wil je zien! Binnenkijken bij de watertoren aan het Hinthamereinde

Wie geregeld een biertje drinkt bij Café Herman, weet hoe bijzonder onze watertoren van Den Bosch is...

Even binnenkijken bij het duurste huis dat nu te koop staat in Den Bosch

Wauw! Dit huis op de Hertog Hendriksingel staat net een week te koop. Je moet alleen wel even sparen...

Binnenkijken bij Linda: ‘De bank is onze grootste miskoop, een afschuwelijk ding!’

Linda Peters woont bijna vier jaar met haar man en dochter in hun huis op de Orthen. Ze staan met éé...

adv.