Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Shalina: ‘Ik heb een klok van sneakers gemaakt’

Door Marèl Holtermans 2 juli 2019

Een plant met geldbiljetten erin, een sexy variant van De Nachtwacht en een mini-versie van de onlangs overleden mode-ontwerper Karl Lagerfeld: het zijn slechts een paar van de vele bijzondere objecten in het huis van Shalina Scheepens en haar vriendin. “Wij hebben onze eigen stijl.”

Toen Shalina en haar viendin hier kwamen wonen, hadden ze één heel belangrijke eis: het huis mocht absoluut geen showroom worden. “Ik wil absoluut geen woning die eruit ziet als een catalogus. Ik wil niet de hele tijd bang zijn om iets te laten vallen en het moet ons huis zijn. Een plek waar je je echt thuisvoelt! Het schilderij van De Nachtwacht vond ik daarom direct fantastisch, want het is een gekke variant van het originele schilderij. En dat plantje met geldbiljetten erin is een grap: het is nu een geldboom!”

Goede match

“Net zoals veel anderen heb ik uren op Pinterest gekeken”, vertelt Shalina. “Een goede plek om inspiratie op te doen, maar je moet het dan wel eigen maken. Ik vind meubels met een verhaal veel leuker. Als mensen hier binnenkomen, zeggen ze meteen dat het helemaal bij mij past.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Shalina mixt graag meubels die nu hip zijn met objecten die bij haar horen. “De platenspeler is weer helemaal terug. Maar die combineer ik dan wel deze speakers”, vertelt Shalina. Die zijn inderdaad bijzonder: ze zijn gemaakt van glas. “Daar heb ik heel erg lang naar gezocht! Deze komen uit het buitenland en het was het zoeken waard. Ik vind ze prachtig en je hebt geen last van draadjes.”

Australische invloeden

Shalina liet zich ook inspireren door het buitenland. Met stip op nummer één: spullen die ook in een Australisch huis niet zouden misstaan. Shalina: “Ik ben er twee keer geweest en hou écht van dat land. De mensen zijn superaardig en er hangt een heel relaxte sfeer. Ik wilde dat gevoel vasthouden en hier in huis brengen. Daarom staat hier een board en kijk ik graag in fotoboeken van surfen. Helaas ben ik zelf niet zo’n held op een surfboard, maar ik ga bij mooi weer wel regelmatig suppen [stand up paddling, red.] op De IJzeren Vrouw!”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Sneakers

Er is nog een liefde die je terugvindt in de woning van Shalina: sneakers. “Ik heb voor een groot sportmerk gewerkt en hou me nu bezig met de verkoop van sportschoenen bij een bekende webshop. Ik ben er gek op!” Dat zien we onder meer in de woonkamer waar een grote sneakerklok hangt. In plaats van de drie, zes, negen en twaalf zien we vier schoenen. “Boven in de slaapkamer heb ik er nog veel meer. Eén kant van de kleedkamer staat vol met sneakers. Af en toe doe ik er een paar weg of geef ik ze aan iemand anders, maar stiekem vind ik dat toch een beetje jammer.”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Eetbar DIT in huis

Shalina vindt het heerlijk om thuis te zijn, maar is ook vaak in de stad te vinden. Zo gaat ze graag wat eten bij Eetbar DIT. Shalina: “Ik vind dat gewoon een supergezellig restaurant. Daarom is het extra leuk dat er een bank en tafel van Eetbar DIT in de kamer staat. Die heb ik gekocht tijdens een garagesale. En zeg nou zelf, het staat hier toch hartstikke mooi? Dit is een heel klein hoekje waar je anders niets mee kunt, maar op deze manier is het alsnog hartstikke gezellig!”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Pssst, wil jij meedoen met onze rubriek ‘Binnenkijken bij’? Laat het ons weten via dit formulier of via Facebook! Je hoeft geen paleis of een superdeluxe huis te bezitten (mag natuurlijk wel). Zolang jij er trots op bent, een leuk verhaal hebt, óf een keer op indebuurt wilt staan is elke woning goed! 

Lees ook:

Binnenkijken bij Marlies Krijgsman

Binnenkijken bij Marlies: ‘Dit meubelstuk was voor ’t Tropenmuseum, maar nu staat-ie hier’

Een van de grootste voordelen van werken bij indebuurt is dat we bij mensen binnen mogen gluren voor...
Binnenkijken bij Jolanda

Binnenkijken bij Jolanda: ‘In de woonkamer staat nog een oude waterput van vroeger’

Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze in een voormalige koffiebranderij wonen. Maar voor Jolanda Rus...
Binnenkijken bij Isabel

Binnenkijken bij Isabel en Anne: ‘Als toeristen ons zien, roepen ze altijd ‘fijn plekje’ naar ons”

"Wat zou het leuk zijn als we samen zouden wonen", zeiden ze tegen elkaar tijdens een etentje bij ee...

adv.