Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Renske: ‘Ik had nooit gedacht in deze wijk te gaan wonen’

Door Marèl Holtermans 1 augustus 2020

Een turquoise kast, gekleurde kussens en een mosgroene bank: het is wel duidelijk dat Renske Jorritsma niet bang is voor kleur. Haar benedenwoning nabij het stadion is ruim opgezet en helemaal naar haar eigen smaak ingericht. 

“Ik had vroeger nooit gedacht dat ik in deze wijk zou wonen”, begint Renske. “Ik vond het eigenlijk geen fijne buurt. Nu kijk ik daar heel anders naar: je kunt hier goed wonen en in tien minuten sta je in het centrum.”

Grote woning

Dat ‘goed wonen’ uit zich bij Renske in een ruime benedenwoning met tuin. De grote woonkamer loopt door in een keuken en er zijn twee slaapkamers. “Mensen hebben vaak geen idee hoe groot het is. Eigenlijk had ik het zelf ook niet in de gaten toen ik ervoor stond, maar dat is ideaal.”

“Alles, maar dan ook echt alles moest aangepast worden”

Grote bank

Het gedeelte waar je oog direct op valt is de grote bank. “Dat was een item dat ik per se wilde hebben. Ik houd erg van tweedehands spullen en heb veel meubels die vanuit mijn familie komt, maar deze bank wilde ik heel graag hebben. En ik kan je zeggen: ik heb er nog geen moment spijt van gehad!” Voor de bank staat een tafeltje met een bijzondere plaat, vol met muntjes. “Die heb ik zelf gemaakt”, vertelt ze trots. “Oké, met behulp van mijn vader. Maar ik ben er blij mee, want die heeft natuurlijk niemand anders.”

Tekst loopt door onder de foto’s. 

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Kluswoning

Toen Renske hier kwam, zag de woning er nog heel anders uit. “Alles, maar dan ook echt alles moest aangepast worden. Ik kan me voorstellen dat het veel mensen zou afschrikken, maar ik had vrij snel door dat het veel potentie heeft. Mijn geluk is ook wel dat ik veel handige mensen in mijn omgeving heb. Zeker mijn vader heeft veel gedaan: hij heeft sommige meubels net wat mooier gemaakt en hielp met schilderen.”

“Mensen hebben vaak geen idee hoe groot het is.”

Zelfgemaakte lamp

Haar vader mag dan misschien heel handig zijn, Renske kan er zelf ook wat van! Naast de ‘muntentafel’ heeft ze een lampje gepimpt. Hoe? Door kleine legerpoppetjes goud te spuiten en deze op de lamp te monteren. “Op die manier probeer ik mijn woning meer eigen te maken.”

Tekst loopt door onder de foto’s. 

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Reizen

“Hoe ik mijn stijl zou omschrijven? Ik denk een mix van van alles. Een soort ratatouille, maar dan zonder dat het te druk wordt”, vertelt Renske verder. “Daarnaast heb ik veel spullen vanuit mijn reizen meegenomen. Dat maakt mijn huis mijn eigen plekje. Wie weet wat voor spullen er nog bijkomen!”

Tekst loopt door onder de foto’s. 

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

 

Laat ook jouw woning zien!

Vind je het leuk als we ook bij jou langskomen voor een interview met fotoreportage? Kan! Daarnaast is het ook mogelijk om zelf foto’s aan te leveren, zodat het interview telefonisch gedaan wordt. Laat het ons weten via [email protected]. Deze Bosschenaren gingen je al voor:

Binnenkijken bij Svenja: ‘Ik vroeg een klusjesman of ik zijn boor kon lenen’

Wat te doen als je iets in je woning wilt veranderen, maar niemand in de buurt is om te helpen? In h...
huizen planten

Binnenkijken bij Anne-Claire: ‘Mijn opa en oma zijn mijn grootste sponsor’

Voor haar studie moest Anne-Claire Den Bosch verlaten. Vier jaar lang heeft ze gewoond in Arnhem, no...

Binnenkijken bij Shalina: ‘Ik heb een klok van sneakers gemaakt’

Een plant met geldbiljetten erin, een sexy variant van De Nachtwacht en een mini-versie van de onlan...
living home interiors

Binnenkijken bij Perry: ‘Veel mensen worden hier meteen verliefd op’

Perry Henkelman kan het zich nog goed herinneren: op de dag dat de Euro fysiek uitkwam (2002), begon...

adv.