Binnenkijken bij Raoul: ‘Ik woon in een voormalige basisschool’

Door Nikki Segers 29 januari 2019

Als grafisch ontwerper (Studio Turbo) en één van de populairste lokale DJ’s van Den Bosch, weet Raoul Wilke als geen ander hoe je van ieder soort ruimte iets sfeervols kan maken. “Dat is ook wel het voordeel als je het gewend bent om antikraak te wonen.” Sinds 1,5 jaar woont hij in een voormalige basisschool in Den Bosch. Het hoge hek rondom het schoolplein houdt het drukke verkeer op een afstandje. Bij de ingang van het schoolgebouw zit de buurtkat Whiskey te wachten. Na goedkeuring van Whiskey ga je door de hoofdingang naar binnen, waar het geluid van buiten gelijk wegvalt.

Retro

Via automatische schuifdeuren betreed je het lokaal, dat meer iets wegheeft van een gezellige loft. Het lokaal is ingericht met meubelstukken die al in de school stonden op het moment dat Raoul als één van de eerste bewoners introk. De sfeer in de ruimte is karakteristiek doordat de kleurrijke retro meubelen en de grafische posters het geheel met elkaar verbinden. De plantjes trekken het groen van buiten door de grote ramen naar binnen.

(tekst loopt door onder foto’s) 

Foto: Nikki Segers
Foto: Nikki Segers
Foto: Nikki Segers
Foto: Nikki Segers
Foto: Nikki Segers

Privacy

“Toen ik hier voor het eerst in de woning kwam kijken verbaasde het me dat de school in een goede staat was achtergelaten. Aan het plafond en vloer hoefde niks gedaan te worden. Zelfs de witte muren waren tijdens bezichtiging nog best netjes. De vrolijke kleuren, waar de directeur van de school waarschijnlijk ooit voor heeft gekozen, vind ik wel iets hebben. Het enige dat ik zelf aangepast heb is de deur die tussen mij en mijn buurvrouw in zat. Die heb ik vervangen voor een houten wand zodat het minder gehorig is. Daarnaast zou ik nog wel wat meer het gevoel willen hebben van een echte slaapkamer met meer privacy en knusheid. Een douche in mijn eigen ruimte zou ook wel fijn zijn.”

(tekst loopt door onder foto’s) 

Foto: Nikki Segers
Foto: Nikki Segers
Foto: Nikki Segers
Foto: Nikki Segers
Foto: Nikki Segers

Erfstuk als meubelstuk

“Ik hecht veel waarde aan meubelstukken met sentimentele herinneringen. De werkbank van mijn opa is toch wel het pronkstuk in mijn kamer. Deze heeft hij ooit zelf gemaakt en heeft nog lang bij mijn vader op de zaak gestaan voordat het hier stond. Als kind maakte mijn broers en ik er samen met opa kleine bootjes van hout op. Nu dient het erfstuk als een tafeltje voor mijn muziek, inclusief mooie oude platen van vinyl.”

(tekst loopt door onder foto’s) 

Foto: Nikki Segers
Foto: Nikki Segers
Foto: Nikki Segers
Foto: Nikki Segers
Foto: Nikki Segers

Verdwalen

“Wat zo bijzonder is aan hier wonen is dat je rondjes kan blijven lopen met het gevoel dat je kan verdwalen en dan ineens in de gymzaal uitkomen bijvoorbeeld. Het maakt iedereen die hier komt wel nieuwsgierig, daarom krijg ik van bezoek altijd enthousiaste reacties op mijn woning. Daarnaast kom je nooit thuis in een leeg huis aangezien we nu in totaal met 7 mensen hier wonen. Bij behoefte aan contact is er altijd wel iemand aanwezig waar je even binnen kan lopen voor een goed gesprek of een drankje. Zoals op de avond toen ik hier met nog twee andere bewoners als eerste introk, heel de nacht ouwehoeren en drankjes gedronken. Dat inspireerde me ook om in de school een intiem feestje te organiseren met mijn vrienden. Nu al veel mooie herinneringen hier op een plek waar ik me echt thuis voel…”

Heb jij zelf ook een heel tof huis dat je wil laten zien? Stuur een berichtje naar [email protected] of via deze link en wie weet komen wij bij jou langs.

Lees ook:

Binnenkijken bij Mirella

Binnenkijken bij Mirella: ‘Ik ben altijd op zoek naar nieuwe woonideeën’

Tijdens de studie woonde ze in Arnhem, maar haar echte thuis was altijd Den Bosch. Sinds een aantal ...
Binnenkijken bij jet

Binnenkijken bij Jet: ‘We hebben binnen een soort boomhut als kinderslaapkamer’

Als vormgever special products bij Happinez zorgt ze ervoor dat alle extra uitgaves zoals boeken en ...
Lindy

Binnenkijken bij Lindy en Wouter: ‘De kinderkamers zijn perfect gelukt’

Ze wonen er pas een half jaar, maar voor Lindy Visser en haar man Wouter is er geen betere plek om '...

adv.