Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Nick en Angeline: ‘Het glas-in-lood in ons raam is in de kleuren van Oeteldonk’

Door Myrthe van Munster 18 februari 2020

Binnenkijken bij Bossche woningen is vaste prik bij indebuurt. Deze week nemen we een kijkje in het appartement van Nick en zijn vrouw Angeline. Zij wonen een paar jaar in een appartement in de Visstraat. Hartje stad dus! Sinds anderhalf jaar hebben ze nog een bewoner: hun dochtertje Amelia.

Nick en Angeline wonen nu vier jaar samen. Angeline komt uit Amerika, maar ze wilde altijd al in Nederland wonen. “Mijn moeder is Nederlands. We woonden in Miami en elke schoolvakantie gingen we naar Nederland. Het leven is hier rustig en bourgondisch. Ik mis mijn familie in Amerika, maar Miami niet.” In hun Bossche appartement wonen ze samen met peuter Amelia en katten Mango en Bensja.

Tekst loopt door onder de foto’s

Bensja. Foto: indebuurt Den Bosch
Mango. Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Een slaapbank en een tv

Nick vertelt dat ze niet veel spullen hadden toen ze gingen samenwonen. “Alleen een slaapbank”, vertelt Angeline lachend. “En een tv”, voegt Nick toe. Angeline houdt van donkere spullen en dat zie je terug in de woning. “En die afbeelding móést je hebben”, zegt Angeline tegen Nick terwijl ze naar de foto kijkt van de Bossche Markt.

Dakterras

“De indeling van het appartement is speels”, vertelt Nick. Het waren twee appartementen, dus eerst zat er een muur tussen de woonkamer en de eettafel. Boven is een dakterras waar ze in de verte uitkijken op de sint-janstoren. Daar hoor je ook wat rumoer van de stad. “In de zomer zetten we hier een opblaasjacuzzi neer en dan komen ook weleens vrienden en familie barbecueën.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Vertraging

“We wilden de woning heel graag hebben, maar iemand anders kreeg hem. Toen we op vakantie waren, werden we gebeld. De mensen hadden tóch niet getekend, of wij nog interesse hadden.” En óf ze interesse hadden! Nick en Angeline waren op weg naar huis om te tekenen, maar toen kreeg het vliegtuig vertraging. “We hebben dus even gebeld, dat ze het alsjeblieft even voor ons vasthouden. Gelukkig is het goedgekomen.”

Oeteldonk glas-in-lood

Zo midden in de stad wonen is perfect voor het stel om meerdere redenen: ze werken allebei in de stad als managers. Nick in de horeca, Angeline in een winkel. “Je stapt de deur uit en je bent er!” Er is nog een voordeel: Nick en Angeline zijn carnavalsvierders. “Hier zitten we midden in het carnavalshart. Dat is wel grappig, het glas-in-lood in ons raam is in de kleuren van Oeteldonk.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Geschilderd door de Nederlandse opa van Angeline. Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Herrie en trillende ramen

Voordat Amelia werd geboren, ging Angeline mee carnavallen. Dat doet ze nog steeds, maar dan minder. “Als ik thuis blijf, is er veel herrie en trillen de ramen”, merkt Angeline op. Nick vult aan: “Op vrijdag en zaterdag horen we ook alles, maar je raakt eraan gewend.” Vooral als ze slapen hebben ze een soort ritme: tussen 3.00 en 4.00 uur rumoer, omdat de mensen naar huis gaan. Rond 6.00 uur wordt de stad schoongemaakt en om 9.00 uur gaan mensen naar hun werk. “Je weet hoe laat het is als je wakker wordt.”

Hoewel ze hier goed zitten, zou Angeline wel een groot huis met een tuin willen. “Maar dat is in de stad moeilijk te vinden”, vertelt Angeline. “Dat is het ding, je wilt altijd iets wat je niet hebt.”

Ken je dat? Dat je de binnenkijker sneller leest dan je had gedacht? Geen zorgen:

corona bezoek

Binnenkijken bij Carlo en Daphne: ‘We zitten graag in de jacuzzi’

Carlo van Doorn (25) en Daphne Heeres (23) wonen nog niet zo lang in hun huis in Engelen, maar ze vo...

Binnenkijken bij Frederique: ‘Als kind wilde ik al in Den Bosch wonen’

Of het nou voor inspiratie is, of uit pure nieuwsgierigheid: binnenkijken is altijd heerlijk. Elke w...

Binnenkijken bij Thijs: ‘Mijn spullen pasten allemaal in één kofferbak’

Vind jij het bekijken van woningen ook zo leuk? Gelukkig laat elke week een Bosschenaar zijn of haar...

adv.