Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Loes: ‘Ik verander elke twee maanden de indeling’

Door Marèl Holtermans 27 augustus 2019

Eigenlijk stond het (nog) niet op de planning om in Den Bosch te gaan wonen, maar nu kan ze zich geen fijner plekje bedenken. Loes Dieltjens (25) woont in de binnenstad en kijkt vanuit haar raam uit op Stadspark Marïenburg.

“Het heeft even geduurd voordat dit echt mijn thuis was”, begint Loes terwijl ze om haar heen kijkt, de ruime woonkamer in. ” Dat had overigens niets te maken met deze woning, maar meer met het feit dat ik bij iemand ging ‘inwonen’. Eerder woonde ik op kamers, dat was echt mijn eigen woning en hier liep het iets anders.”

Na een maandje ingetrokken

Loes’ vriend Rob Corman woonde al in het huis toen zij erbij kwam. “Het heeft slechts een maandje geduurd voordat ik mijn spullen pakte en hier introk. Eerst voelde het alsof ik bij iemand woonde, in plaats van dat we samen één huis hadden. Dat gevoel ging gelukkig snel weg. Inmiddels zijn we ruim 2,5 jaar verder en ik heb er geen seconde spijt van gehad!”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Perfecte poef

“Rob had de bruine bank al gekocht voordat ik er kwam. Geloof me: die zit heel lekker. Toevallig kwamen we bij een andere winkel een poef tegen die er perfect bijpast. Nu denkt iedereen dat het bij elkaar hoort. Ideaal! Toch zit ik het liefst aan tafel. Als ik op de hoek zit, kan ik de hele kamer zien én lekker naar buiten staren. Het is aan deze kant heerlijk rustig, dus we hebben nooit last van geluidsoverlast.”

“Aan de ene kant heb je het centrum, aan de andere kant de rust.”

Door de grote ramen waarbij je uitkijkt op het groene Stadspark Mariënburg voelt het alsof Loes midden in de natuur woont. Maar niets is minder waar: de voordeur zit aan de Vughterstraat. Loes: “Het is de perfecte locatie. Aan de ene kant heb je het centrum, aan de andere kant de rust. Ik weet nog goed dat ik hier samen met mijn vriend kwam kijken, toen dus nog voor Rob alleen. Ik dacht echt: hoe chill is dit huis?!”

(Tekst loopt door onder de foto) 

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Nieuwe indeling

“Op dit moment ben ik heel tevreden met de indeling, maar ik moet zeggen dat ik die redelijk vaak aanpas”, vertelt Loes. “Ik vind dat heerlijk. Dan ga ik eerst goed poetsen en daarna geef ik sommige meubels een nieuw plekje. Dit bankje, hier bij de grote tafel, is eigenlijk een tv-meubel. Nu gebruik ik het als bank. Wij vinden het sowieso leuk om het huis persoonlijk te maken. Rob is grafisch vormgever en heeft een grote quote op de muur geschilderd: Work hard, stay humble. We vonden dit de perfecte muur ervoor! Het is trouwens niet zo dat de indeling héél erg vaak verandert, ik heb al twee maanden niets meer aangepast”, vertelt ze lachend.

Pssst, wil jij meedoen met onze rubriek ‘Binnenkijken bij’? Laat het ons weten via dit formulier of via Facebook! Je hoeft geen watertoren in Den Bosch of een superdeluxe huis te bezitten (mag natuurlijk wel). Zolang jij er trots op bent, een leuk verhaal hebt, óf een keer op indebuurt wilt staan is elke woning goed! 

Lees ook:

Binnenkijken bij Jan en José op het Tilmanshofje: ‘De muizen liepen overal in huis’

Verscholen tussen de Vughterstraat en de Parklaan zit het prachtige Tilmanshofje: een groepje huizen...
binnenkijken bij sharon

Binnenkijken bij Sharon: ‘Toen ik het huisnummer zag, wist ik dat dit mijn plekje was!’

Een huis waar alles klopt en helemaal tot in de puntjes af is? Dat is niets voor Sharon Hooper (24)....

Wil je zien! Binnenkijken bij de watertoren aan het Hinthamereinde

Wie geregeld een biertje drinkt bij Café Herman, weet hoe bijzonder onze watertoren van Den Bosch is...

adv.