Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Lieke: ‘Ik ben een beetje in de jungle gebleven’

Door Myrthe van Munster 17 september 2019

Na twee jaar reizen is Lieke Dieltjens (28) neergestreken in de binnenstad. Op een paar minuten afstand van haar werk en haar zus woont ze in haar eigen junglepaleisje.”Eigenlijk zit ik nog steeds een beetje in een oerwoud door dit behang en de planten”, vertelt ze. Herken je het behang? Dat kan zeker! De vorige bewoners van dit appartement, Daphne en Stefan, lieten dit appartement eerder zien

Voordat de vrolijke Lieke in Den Bosch belandde, woonde ze twee jaar lang met haar vriend in Aruba. Met het opvallende stukje muur kan Lieke zich weer in de jungle wanen na al het reizen. “Ik dacht nog toen ik de foto’s op indebuurt zag, dat behang herken ik! Zelf zou ik hier niet op gekomen zijn, maar het is zó leuk. Met deze muur blijf ik toch nog een beetje in het oerwoud. Ik heb een bananenplant en wat stekjes voor de junglevibes gekocht.”

Een beetje poetsen

“We wonen hier pas drie weken, maar het voelt nu al als thuis”, vertelt Lieke. Voor de meeste mensen kost verhuizen veel tijd, maar deze Bossche dame was in een dag klaar. “Het enige wat we moesten doen was een beetje poetsen. Ik heb wel nog een paar leuke ideeën, zo wil ik veel planten neerzetten. Ik moet ook gordijnen ophangen, dus ik probeer elke dag iets te doen.”

(Tekst loopt door onder foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Shoppen en krijgen

Naast het kleurrijke behang valt de grote bank in het appartement op. “Mijn vriend heeft die uitgezocht. Op de dag dat de bank bezorgd zou worden, was ik bang dat de bezorgers de straat niet in konden, want er staan hier afzetpaaltjes. Gelukkig is het gelukt en kon de bank in de woonkamer komen.” Voordat ze hier gingen wonen, hebben Lieke en haar vriend een paar dagen geshopt, maar ze hoefden niet alles zelf te kopen. “Het kleed onder de eettafel is van mijn oma, die wilde ik sowieso in het huis hebben. Ook hebben we een opbergkist gekregen van de zus van mijn vriend.”

“Het kleed onder de eettafel is van mijn oma, die wilde ik sowieso in het huis hebben”

Té perfect

Lieke en haar vriend hebben het appartement gevonden via een makelaar. “Bij de rondleiding dacht ik: ‘Het is bijna té perfect’, deze woning is namelijk zo ruim en midden in de stad.” Een hoop andere stellen waren geïnteresseerd, maar ze werden al snel uit de spanning gehaald: “Op woensdag keken we en op zaterdag hoorden we dat wij het appartement hebben. Het is echt een lot uit de loterij geweest. Toen we net de sleutels hadden en in het appartement waren, stonden mijn schoonouders ineens voor de deur met champagne, om het te vieren!”

Eten op de trap

“Als vrienden binnenkomen zeggen ze meteen dat het heel groot is. Het voelt groot omdat we twee verdiepingen hebben, zoals in een huis.” Haar zusje Loes, die een paar weken eerder haar huis liet zien, kan elk moment naar binnen lopen. “We hebben ook met zijn allen gezellig gegeten toen we hier net woonden. We hadden nog geen meubels, dus we zaten op de trap”, vertelt ze lachend.

(tekst loopt door onder foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

“Het liefst zit ik op het bankje bij het raam, hier kijk ik weleens naar buiten. ’s Ochtends zie ik dan mensen naar hun werk gaan. Voor de rest is het vrij rustig hier. Hier in de straat zit een studentenvereniging. Dat is wel grappig, want toen we hier net woonden was de introweek bezig. Ineens stonden er allemaal studenten hier op de straat! Toen dachten we ook: ‘Wat gebeurt er hier nou weer?'”

Haasten

Het is wel even anders dan in Aruba. “Het is wennen om weer in Nederland te zijn. Bij de supermarkt moet ik ineens haasten als ik mijn boodschappen inpak. Maar ik voel me wel echt thuis in Den Bosch.”

Pssst, wil jij meedoen met onze rubriek ‘Binnenkijken bij’? Laat het ons weten via dit formulier of via Facebook! Je hoeft geen watertoren in Den Bosch of een superdeluxe huis te bezitten (mag natuurlijk wel). Zolang jij er trots op bent, een leuk verhaal hebt, óf een keer op indebuurt wilt staan is elke woning goed! 

Lees ook:

Etenstijd

Binnenkijken bij Daphne en Stefan: ‘We wilden één hele opvallende muur, dat is gelukt!’

De woning van Daphne en Stefan is er één waar menig starter jaloers op kan zijn: midden in het centr...
Loes Dieltjens

Binnenkijken bij Loes: ‘Ik verander elke twee maanden de indeling’

Eigenlijk stond het (nog) niet op de planning om in Den Bosch te gaan wonen, maar nu kan ze zich gee...
Snellestraat wonen nabij het centrum mooiste straat

Op rolafstand van de kroeg! 7 x wonen nabij het centrum van Den Bosch

Ben jij vaker in de kroeg te vinden dan op de bank? Dan is wonen nabij het centrum ideaal voor jou. ...

adv.